Ανάρτηση με την οποία αναφέρεται στο στίγμα του πλοίου ANDROS JET, το οποίο αναμένεται στη Σαμοθράκη, έκανε ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια ΑΜΘ, Κώστας Κατσιμίγας.


Τρίτη 13 Αυγούστου 2019 ωρα 21.00. Το marinetraffic προδίδει ότι το Andros Jet βρίσκεται για δρομολόγιο στην Πάρο. Καλά διαβάσατε. Έφυγε από τη Σύρο και πήγε στην Πάρο. Οι Κυκλάδες προηγούνται και η Σαμοθράκη αναμένει. Στο μεταξύ το AZORES EXPRESS παραμένει δεμένο στην Αλεξανδρούπολη. Προφανώς περιμένει για να πληρωθεί από αυτούς που το έστειλαν αγνοώντας ότι δεν μπορεί να εξυπηρετήσει την γραμμή Αλεξανδρούπολη Σαμοθράκη. Η κακοκαιρία ήταν πρόσχημα – ψέμα. Αν έφταιγε ο καιρός δεν θα καλούσαν άλλο πλοίο. Άλλωστε ο καιρός είναι καλός.

Τέτοια πλοία δεν έχουν πρόβλημα και οι καπεταναίοι του Αιγαίου έχουν πείρα και γνώση. Απλά το AZORES ήταν ακατάλληλο λόγω μεγέθους. Τώρα το ζητούμενο είναι ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο. Χώρια η ταλαιπωρία των ταξιδιωτών που εγκλωβίστηκαν στο νησί και η καταστροφή της οικονομίας του νησιού. Στο μεταξύ το ANDROS JET κόβει βόλτες στις Κυκλάδες και ακόμη δεν έβαλε πλώρη για Σαμοθράκη. Και αναρωτιέμαι: 1ον. Αν αυτό που συμβαίνει στη Σαμοθράκη δεν είναι έκτακτη ανάγκη, τότε ποια είναι η έκτακτη ανάγκη, ώστε να ληφθούν άμεσα μέτρα και να παρέμβει το Λιμενικό και το Πολεμικό Ναυτικό με τη διάθεση πλωτών μέσων??? 2ον. Αν αυτό που συνέβη στη Σαμοθράκη είχε συμβεί σε ένα νησί των Κυκλάδων ή των Επτανήσων, πόσα αρματαγωγά θα είχαν κινητοποιηθεί και σε πόσες ώρες θα είχε λυθεί το πρόβλημα…..

Δυστυχώς η κατάσταση είναι τραγική. Απαντήσεις δεν υπάρχουν και οι κυβερνητικές πολιτικές ευθύνες είναι τεράστιες. Αλλά βρίσκουν και τα κάνουν…. Αλλού θα είχαν ξεσηκωθεί οι πάντες. Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία. Μόνο ντροπή για το αλλαλούμ που προκάλεσαν όλοι οι ανευθυνουπεύθυνοι τοπικοί και κυβερνητικοί προδίδοντας την ανεπάρκεια τους για θέσεις ευθύνης!!!!