Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης μετά την πραγματοποίηση του 2ου Φεστιβάλ Θρακικού Πελάγους, αναφέρει:

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στην ΠΕ Ξάνθης οι εκδηλώσεις για το 2ο Φεστιβάλ Θρακικού Πελάγους 2019 της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Πλήθος κόσμου, κάτοικοι αλλά και επισκέπτες της περιοχής, συμμετείχαν και αγκάλιασαν τις δράσεις που διοργάνωσε η ΠΕ Ξάνθης το τριήμερο από  02 έως 04 Αυγούστου 2019, στην παραλιακή ζώνη των Αβδήρων.

Το βράδυ της Παρασκευής 02 Αυγούστου ο κόσμος κατέκλυσε τον αρχαιολογικό χώρο και  απόλαυσε, με ενθουσιασμό, συγκίνηση, αλλά και νοσταλγία τις μελωδίες του Γιώργου Χατζηνάσιου και τις υπέροχες φωνές των ερμηνευτών Μαίρης Στεφανακίδη και Παναγιώτη Ραφαηλίδη.

Το Σαββατοκύριακο που ακολούθησε, 03 και 04 Αυγούστου, μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με ένα είδος αναψυχής που αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια στην περιοχή μας, την αναψυχή με ιστιοπλοϊκά σκάφη. Η ανταπόκριση του κοινού για συμμετοχή ήταν απρόσμενα μεγάλη και οι εντυπώσεις οι καλύτερες. Με αφετηρία το λιμάνι των Αβδήρων, περισσότερα από εκατό άτομα, έζησαν την εμπειρία της ναυσιπλοΐας με ιστιοπλοϊκό σκάφος, είδαν τις ακτές μας από την πλευρά της θάλασσας και βούτηξαν στους κολπίσκους της.

Ως Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης αισθάνομαι την υποχρέωση να συγχαρώ και να ευχαριστήσω όλους τους φορείς που συνέβαλαν στην επιτυχή και ασφαλή ολοκλήρωση των εκδηλώσεων:

  • την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης και το προσωπικό της που φρόντισαν για την επιμέλεια και φύλαξη του χώρου, πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τη λήξη των εκδηλώσεων
  • το Δήμο Αβδήρων
  • την Ελληνική Αστυνομία και ειδικότερα το Αστυνομικό Τμήμα Αβδήρων
  • την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης
  • την ΟΔΙΑΚ (Ομάδα Διάσωσης & Διαχείρισης Ανθρωπιστικών Κρίσεων) Τμήμα Ξάνθης
  • την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ξάνθης,
  • τους υπαλλήλους της ΠΕ Ξάνθης που είχαν την ευθύνη της διοργάνωσης, αλλά και τους υπαλλήλους της ΠΕ Ξάνθης που συνέδραμαν εθελοντικά

τους αναδόχους που πραγματοποίησαν τις δράσεις της μουσικής συναυλίας και του ναυτικού περίπλου και ιδιαίτερα το μεγάλο μουσικοσυνθέτη Γιώργο Χατζηνάσιο που τίμησε με την παρουσία του το Φεστιβάλ Θρακικού Πελάγους και μας ταξίδεψε με τις νότες του.