Μετά την ανακοίνωση για την επαναλειτουργία του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, η Αν. Τομεάρχης Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας-Θράκης) του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Δώρα Αυγέρη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όλη η υποβάθμιση και η εγκατάλειψη της πόλης καθρεφτίζεται στο άχρηστο για τον πολίτη, αλλά χρήσιμο για το κομματικό ρουσφέτι, γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη», δήλωνε πριν από ένα χρόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αφού η πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα να ιδρύσει το ΓραφείοΠρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη λοιδορήθηκε ανελέητα από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ, αφού τα πρόσωπα που το στελέχωσαν, στοχοποιήθηκαν από το μηχανισμό τους, τελικά η νέα κυβέρνηση αποφάσισε να διατηρήσει το “άχρηστο για τον πολίτη, αλλά χρήσιμο για το κομματικό ρουσφέτι” γραφείο .

Κάλλιο αργά παρά ποτέ! Ο Πρωθυπουργός αναγκάστηκε να παραδεχθεί τη χρησιμότητα του Γραφείου στη Θεσσαλονίκη, ν’ αναγνωρίσει τον ουσιαστικό ρόλο του και το χρήσιμο έργο που έχει παραχθεί. Πλην όμως, η επιλογή του για τη στελέχωση με μια πολιτευτή, η οποία ανταγωνιζόταν με τη Χρυσή Αυγή στις εμφυλιοπολεμικές γιορτές μίσους, δεν προδιαθέτει θετικά για την ανάγκη συγκλίσεων και συνεργασίας με στόχο την ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδας».