Σε επιστολή της προς τον Πρόεδρο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Φίλιππο Τσαλίδη, η Βουλευτής Έβρου Νατάσα Γκαρά ζητά την επανεξέταση της αναστολής δρομολογίων στη Θράκη λόγω καλοκαιριού:

Αξιότιμε κ. Τσαλίδη,

Σε πρόσφατο Δελτίο Τύπου/Ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. πληροφορηθήκαμε πως από την 31/07/2019 και έως την 30/09/2019 τα δρομολόγια  των επιβατικών αμαξοστοιχιών από Θεσσαλονίκη προς Αλεξανδρούπολη και Βόρειο Έβρο –  και αντίστροφα – θα τερματίζουν στην πόλη της Δράμας. Είναι ακατανόητες οι αιτίες και τα επιχειρήματα που οδήγησαν ξαφνικά σε μία τέτοια απόφαση, η οποία δημιουργεί τεράστιο πλήγμα σε μία ολόκληρη ακριτική περιοχή της Θράκης.

Το επιχείρημα περί μειωμένης ή ασύμφορης επιβατικής κίνησης για το συγκεκριμένο δρομολόγιο – αν πρόκειται περί αυτού –  όπως καταλαβαίνετε, είναι έωλο διότι δείχνει πλήρη άγνοια για τις ιδιαίτερες ανάγκες και τα χαρακτηριστικά της Θράκης, ιδιαίτερα για τον Νομό Έβρου. Επίσης, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τους συμπολίτες μου, η διάκριση που γίνεται σε βάρος τους, και οδηγεί στην απώλεια της δυνατότητας εξυπηρέτησής τους, για σημαντικό χρονικό διάστημα, από ένα βασικό και οικονομικό μέσο μαζικής μεταφοράς, όπως το τρένο. Είμαι σίγουρη ότι γνωρίζετε πως στον Έβρο, τη Θράκη, ιδιαίτερα τη συγκεκριμένη περίοδο που αποφασίστηκε η αναστολή των δρομολογίων, βρίσκονται χιλιάδες τουρίστες κι επισκέπτες που έρχονται να γνωρίσουν τον πανέμορφο τόπο μας. Και ίσως το προσφορότερο μέσο για να το κάνουν αυτό να είναι το τρένο.

Ωστόσο, το σημαντικότερο είναι πως  ιδιαίτερα για τον Νομό Έβρου, μεγάλος αριθμός συμπολιτών μου καθημερινά μετακινείται από το Βόρειο τμήμα του Νομού προς το Νότιο και αντίστροφα. Εργαζόμενοι, στρατιωτικοί, συμπολίτες μου που θέλουν να επισκεφθούν κάποιο από τα 2 νοσοκομεία του Νομού, επαγγελματίες, αγρότες. Με αυτά τα δεδομένα και επειδή θεωρώ ότι και η εταιρεία σας δεν επιθυμεί να φέρει ένα τόσο σημαντικό πλήγμα στην καθημερινή, ομαλή, μετακίνηση των συμπολιτών μου στον Έβρο, Επειδή θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά λάθος και άδικο να εκπέμπεται προς τα έξω το μήνυμα ότι η Θράκη και ο Έβρος αντί να ενισχύονται και να στηρίζονται, απογυμνώνονται από υπηρεσίες, μέσα και υποδομές, Επειδή το εταιρικό σας προφίλ μιλά και επιδιώκει την εξυπηρέτηση των αναγκών των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών,

Σας καλώ να επανεξετάσετε άμεσα την απόφαση αναστολής των δρομολογίων από τη Δράμα ως τον Β. Έβρο,  ώστε να μη διαταραχθεί η κανονικότητα που είχαμε κατακτήσει όλο το προηγούμενο διάστημα και οι πολίτες εξυπηρετούνταν από τις αμαξοστοιχίες, έχοντας τη δυνατότητα να ταξιδεύουν μέχρι το Ορμένιο και αντίστοιχα να εκκινούν από αυτό.