Ένας 15χρονος Ξανθιώτης είχε την ατυχία να ακρωτηριαστούν όλα τα δάχτυλα του δεξιού του χεριού και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο ενώ μετά από επέμβαση που έγινε σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όλα τα δάχτυλα και τα νεύρα συγκολήθηκαν με επιτυχία.

Η επιτυχής επέμβαση επανασυγκόλλησης τριών δακτύλων σε 15χρονο ασθενή πραγματοποιήθηκε στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης από την ομάδα εξειδικευμένων Ορθοπαιδικών – Μικροχειρουργών του νοσοκομείου

Ο ασθενής ο οποίος είχε υποστεί πλήρη ακρωτηριασμό όλων των δακτύλων του δεξιού χεριού, μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο Ξάνθης με όλους τους προβλεπόμενους κανόνες. Η ομάδα του καθηγητή Ορθοπαιδικής – μικροχειρουργού, Αλέξανδρου Μπερή, της Ορθοπαιδικού άκρας χειρός – μικροχειρουργού, Ελλάδας Παπαδογεώργου και του συνεργάτη τους, Ορθοπαιδικού, Νικόλαου Δανιηλίδη, διενήργησε αμέσως το χειρουργείο, που διήρκεσε 16 ώρες.

Η μικροχειρουργική επέμβαση αφορούσε μόνο τη συγκόλληση του δείκτη, του μέσου και του παραμέσου δακτύλου διότι ο ακρωτηριασμός είχε σοβαρό στοιχείο εξελκυσμού που καθιστούσε τη συγκόλληση του αντίχειρα και του μικρού δακτύλου αδύνατη.

Με τη χρήση μικροσκοπίου, μικροραμμάτων και μικροεργαλείων αποκαταστάθηκαν όλοι οι ευγενείς ιστοί του χεριού, αρτηρίες, φλέβες, νεύρα, τένοντες καθώς και τα οστά. Η αιμάτωση των δακτύλων επανήλθε πλήρως και ο ασθενής είχε πολύ καλή μετεγχειρητική πορεία. Εξήλθε από το νοσοκομείο πριν λίγες ημέρες και θα συνεχίσει τη θεραπεία αποκατάστασης.

Στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης έχει διενεργηθεί σημαντικός αριθμός συγκολλήσεων και επεμβάσεων άκρας χειρός σε ασθενείς από όλη την Ελλάδα οι οποίοι εμπιστεύονται τα εξαιρετικά αποτελέσματα της εξειδικευμένης ομάδας χειρουργικής χεριού – μικροχειρουργικής που το νοσοκομείο διαθέτει.