Με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της παράταξης “Αντιμονοπωλιακή Αγωνιστική Συσπείρωση
στο Επιμελητήριο Ξάνθης, Βαγγέλης Βακιρτζής καταφέρεται εναντίον του Προέδρου του
Επιμελητηρίου για τοποθέτησή του σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. και τον κατηγορεί για
αντικομμουνισμό. Έχουν προηγηθεί δημόσιες δηλώσεις του Στέλιου Μωραίτη για τη στάση
της παράταξης που πρόσκειται στο ΚΚΕ
και το κλίμα είναι τεταμένο εδώ και καιρό.

Στην ανακοίνωσή του Ε. Βακιρτζή αναφέρεται:

Σε ένα ακόμη αντικομουνιστικό παραλήρημα επιδόθηκε ο πρόεδρος τoυ επιμελητήριου Ξάνθης επιβεβαιώνοντας ότι χάνει τον έλεγχο του όποιος διακαώς πασχίζει να υπηρετήσει τις ανάγκες των μεγαλοεπιχειρηματιών. Στη παρέμβαση του προσπάθησε να προσάψει στην Αντιμονοπωλιακή Αγωνιστική Συσπείρωση του Επιμελητηρίου Ξάνθης   χαρακτηριστικά που δεν έχει αποδεικνύοντας ότι τους ανησυχεί πραγματικά η οργανωμένη παρέμβαση των μικρών ΕΒΕ.

 Συγκεκριμένα στις 29/7 στην συνεδρίαση του ΔΣ η Αντιμονοπωλιακή Αγωνιστική Συσπείρωση του Επιμελητηρίου Ξάνθης  καταψήφισε  την ηλεκτρονική είσπραξη των τελών του Επιμελητηρίου, για τα οποία είναι αντίθετη, μέθοδος που ενισχύει τον έλεγχο σε βάρος των ΕΒΕ και επιταχύνει τις διαδικασίες είτε για είσπραξη χρεών είτε αυτές των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών.

Στην ιδία συνεδρίαση η Αντιμονοπωλιακή Αγωνιστική Συσπείρωση του Επιμελητηρίου Ξάνθης  καταψήφισε την υλοποίηση του νόμου 4605/2019 που υπηρετεί ανώτερες – μεσαίες επιχειρήσεις στην επιδίωξη να λειτουργούν ως παραρτήματα μονοπωλιακών ομίλων και τους ίδιους τους ομίλους που έχουν ανάγκη από τέτοιους <<δορυφόρους>>. Σε καμία περίπτωση ο νόμος αυτός δεν αφορά τις καθημερινές ανάγκες  της τεράστιας πλειοψηφίας των μικρών και αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ, για τις οποίες ποτέ <<δεν υπάρχουν χρήματα>>. 

Τα συμφέροντα των μικρών και μεσαίων εμπορικών και βιοτεχνικών επιχειρήσεων όχι μόνο  δεν ταυτίζονται με αυτά των μεγάλων όπως παραπλανητικά επαναλαμβάνουν αλλά βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση στη ζούγκλα της οικονομίας της αγοράς. (Τα θέματα υπερψηφίστηκαν  από τις παρατάξεις της διοίκησης και την μείζονος  αντιπολίτευσης)

Η Αντιμονοπωλιακή Αγωνιστική Συσπείρωση του Επιμελητηρίου Ξάνθης  δε υποκύπτει σε προβοκατόρικες επιθέσεις που <<πετούν τη μπάλα στην εξέδρα>>. Παλεύει ενάντια  στις πολιτικές των προηγούμενων και της σημερινής κυβέρνησης αλλά και της Ε.Ε. που εξοντώνουν τους αυτοαπασχολούμενους προς όφελος των επιχειρηματικών κολοσσών.  Μονόδρομος για τους μικρούς ΕΒΕ ή αντίσταση σε αυτή τη πολιτική μαζί με όλο το λαό.