«Βάρδα Μπένε – μία ιστορία που μάλλον δεν θέλεις να ακούσεις», η επιτυχημένη παράσταση του Φεστιβάλ Φιλίππων, που την περασμένη χρονιά εγκαινίασε θεατρικά τον χώρο του Καρνάγιου, επαναλαμβάνεται φέτος μετά από «απαίτηση» των θεατών και παρουσιάζεται τη Δευτέρα 29 και την Τρίτη 30 Ιουλίου στις 21.30, στο πλαίσιο του 62ου Φεστιβάλ Φιλίππων.

Πώς γίνεται να χαμογελάς ενώ είσαι αόρατος;

Πού πάνε τα καράβια όταν γεράσουν;

Και τι παθαίνουν οι άνθρωποι όταν απομακρύνονται από τους μύθους τους;

671 ναυτικά μίλια νότια του λιμανιού της Καβάλας, στις όχθες του Νείλου συναντάμε το Ezbet El Borg. Μια πόλη που μοιάζει με τη δική μας. Τα παιδιά της μεταναστεύουν βόρεια. Στα ελληνικά καΐκια. Ζουν εν πλω. Σχεδόν αόρατοι για τις πόλεις που τους φιλοξενούν, πάντα απασχολημένοι με τις δεκάδες εργασίες που απαιτεί το ψάρεμα, στοιβαγμένοι για να μπορέσουν να χωρέσουν. Δεκαπενταύγουστος 2006. Η ΕΕ δημοσιεύει Κανονισμό με τον οποίο επαναφέρει τη ρύθμιση βάσει της οποίας προσφέρονται μεγάλες επιδοτήσεις για την καταστροφή αλιευτικών σκαφών. Κυρίως παλιών. Συνήθως ξύλινων. Κι έτσι αρχίζουμε να συναντάμε εδώ κι εκεί, νεκροταφεία πλοίων. Τη θέση των καρνάγιων παίρνουν οι μπουλντόζες αλλά οι παλιοί ναυτικοί το ξέρουν, το πλοίο έχει ψυχή, τα ξύλα του ζωή και εσύ δεν μπορείς να το αγνοήσεις χωρίς συνέπειες.

Δραματουργική επεξεργασία/ Κείμενο παράστασης: Εύα Οικονόμου-Βαμβακά

Συλλογή υλικού/Έρευνα: Κυριακή Μακέδου, Εύα Οικονόμου-Βαμβακά

Σκηνοθεσία: Εύα Οικονόμου-Βαμβακά

Μουσική επιμέλεια: Γιάννης Σορώτος

Σχεδιασμός φωτισμών: Βασίλης Αποστολάτος

Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Συμεωνίδου

Παίζουν: Κυριακή Μακέδου, Εύα Οικονόμου-Βαμβακά, Παύλος Σταυρόπουλος, Κατερίνα Συμεωνίδου

Στην παράσταση ακούγεται η φωνή του Θοδωρή Γκόνη

*Βάρδα Μπένε (επιφώνημα): Καλύτερα απομακρύνσου, κάνε στην άκρη, φυλάξου. Χρησιμοποιείται συχνά από τους ναυτικούς σαν προσταγή απομάκρυνσης από κάποιον χώρο

 

«Βάρδα Μπένε – μία ιστορία που μάλλον δεν θέλεις να ακούσεις» της Εύας Οικονόμου – Βαμβακά

Καρνάγιο

Δευτέρα 29 και Τρίτη 30 Ιουλίου, ώρα 21.30

 Απαγορεύεται η είσοδος στο θέατρο μετά την έναρξη των παραστάσεων.

 Τιμές εισιτηρίων: 10 € κανονικό, 8 € φοιτητικό, μαθητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ.

 Προπώληση:

Καβάλα: Κέντρο πληροφόρησης επισκεπτών Δήμου Καβάλας (πρώην ΕΟΤ) Κεντρική Πλατεία, τηλ: 2510-620566, καθημερινά από τις 10:00 μέχρι τις 14:00 και από τις 18:00 μέχρι τις 21:00, ενώ τις ημέρες των παραστάσεων θα γίνεται προπώληση στο ταμείο του χώρου από τις 19:30 το απόγευμα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου