Το WAVE running διοργανώνει έκθεση τοπικών προϊόντων και άλλες παράλληλες δράσεις

Το Σάββατο 27 Ιουλίου διοργανώνεται για 6η χρονιά ο παραθαλάσσιος αγώνας δρόμου WAVE running, ο οποίος περιλαμβάνει τρεις διαδρομές πλάι στο κύμα, στην παραλία Κεραμωτής – Αβδήρων.

Αποτελεί μια ευκαιρία για να προβληθεί η φύση και ο πολιτισμός του τόπου μας, καθώς θα παρευρεθούν άνθρωποι από διάφορα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού, ανάμεσά τους και δημοσιογράφοι για να βιώσουν αυτή την ξεχωριστή εμπειρία από κοντά.

 ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ

Τμήμα του πολιτισμού κάθε τόπου και δυνατό στοιχείο του τουριστικού προϊόντος της χώρας είναι η ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα που παράγει. Για τον λόγο αυτό, στον χώρο του τερματισμού φιλοξενείται για πρώτη χρονιά έκθεση τοπικών προϊόντων. Επισκέπτες, συμμετέχοντες και εθελοντές θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν θρακιώτικα εδέσματα και άλλα ποιοτικά προϊόντα. Η έκθεση θα λειτουργήσει από τις 18.00 – 23.00, στον χώρο τερματισμού των αγώνων (παραλία Μυρωδάτου).

Στην έκθεση θα βρείτε κρασιά βιολογικής καλλιέργειεας από τα οινοποιεία Βουρβουκέλη και Καρακώστα, μπύρες από το Hλιακό Mικροζυθοποείο Ξάνθης,  φυσικά καλλυντικά με βάση το ελαιόλαδο από την εταιρία“Thraco”, παραδοσιακά ζυμαρικά “Σοφίας Γεύσεις”, σκευάσματα λεβάντας από την επιχείρηση “Levanda’s Home”, μαρμελάδες και σάλτσες “Ροδόπης Γέννημα”, ταχίνι και φυστικοβούτυρο από την ΚΟΙΝΣΕΠ Μυρωδάτο, πετιμέζι και χυμό ζαχαροκάλαμου από την ΚΟΙΝΣΕΠ Γενισέα.

 ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΜΥΡΩΔΑΤΟΥ

Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, διοργανώνονται εθελοντικές δράσεις καθαρισμού των ακτών.  Την ημέρα της διοργάνωσης στις 11.30 – 13.00 θα πραγματοποιηθεί καθαρισμός της παραλίας Μυρωδάτου σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου – Βιστωνίδας – Ισμαρίδας, την Αμερικανική Γεωργική Σχολή, την έδρα UNESCO Con-E-Ect και το Τμήμα του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών της UNESCO «Άνθρωπος & Νερό»,  του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας.

Εθελοντές και διοργανωτές μας καλούν να δώσουμε το παρόν και να διαδώσουμε όλοι μαζί το μήνυμα “Τρέχουμε για καθαρές παραλίες”!

 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Οι μικροί φίλοι που θα προσέλθουν στο WAVE running θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε διασκεδαστικές δραστηριότητες. Τις δραστηριότητες αναλαμβάνει ο Αθλητικός – Πολιτιστικός Σύλλογος ΠΑΣ Αντίκας.

Ώρες: 18.30 – 20.00

  • Παραθαλάσσιος αγώνας δρόμου 500m
  • Αθλητικά παιχνίδια στην άμμο
  • Βόλτα με τα άλογα του Ράντζου Κυριακού πλάι στο κύμα

*Ο παιδικός αγώνας θα ξεκινήσει στις 19.30. Οι εγγραφές είναι δωρεάν και όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν το ξεχωριστό μετάλλιο – κοχύλι του WAVE running.

Το WAVE running διοργανώνεται σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, τον Δήμο Αβδήρων, την Περιφέρεια ΑΜΘ, την Έδρα UNESCO Con-E-Ect, τον ΟΕΒΕ Ξάνθης, τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου – Βιστωνίδας – Ισμαρίδας και την TRIMORE Multisports Tour.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Site:  www.waverunning.gr

FB page: WAVE running

Instagram: waverunning