Από τις έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Δράμας ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή 43χρονου αλλοδαπού σε μία (1) περίπτωση τηλεφωνικής απάτης και έξι (6) απόπειρες σε βάρος πολιτών, που διαπράχθηκαν την 12-7-2019, στο νομό Δράμας.

Σε βάρος του δράστη, καθώς και σε δύο (2) ακόμη άγνωστους μέχρι στιγμής συνεργούς του, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της απάτης.

 

Αναλυτικότερα, άγνωστος δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με πολίτες στη Δράμα, στους οποίους παρουσιάστηκε ως ιατρός και προφασιζόμενος ότι συγγενικό τους πρόσωπο τραυματίσθηκε σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα, ζήτησε χρηματικά ποσά για την άμεση πραγματοποίηση χειρουργικής επέμβασης.

 

Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία και προκειμένου να επιτύχουν την εξαπάτηση των θυμάτων τους, άγνωστη δράστιδα προσποιούνταν το συγγενικό πρόσωπο, παρακαλώντας για την ικανοποίηση του παραπάνω αιτήματος.

 

Συνολικά σε έξι περιπτώσεις οι απατηλές προθέσεις των δραστών έγιναν αντιληπτές, ενώ σε μία περίπτωση οι δράστες κατάφεραν να εξαπατήσουν μια 82χρονη ημεδαπή, πείθοντας την να παραδώσει στον 43χρονο, ο οποίος μετέβη στην οικία της, το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ.

 

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας για την ταυτοποίηση και των υπολοίπων μελών της σπείρας.