Aρχαία ελληνικά νομίσματα εντόπισαν υπάλληλοι του τελωνείου Κήπων σε Τούρκο υπήκοο, έπειτα από έρευνα που του διενήργησαν ως επιβάτη λεωφορείου κατά την είσοδό του στη χώρα από την Τουρκία.

Oι ελεγκτές του τμήματος Δίωξης ανακάλυψαν ότι ο συγκεκριμένος επιβάτης μετέφερε επιμελώς κρυμμένα 1.055 αρχαία ελληνικά νομίσματα σε επτά πλαστικά φιαλίδια νερού, τα οποία είχε τοποθετήσει στον πάτο της τσάντας που περιείχε φαγητό, και ήταν περιτυλιγμένα με αδιαφανή ταινία. Εξεταζόμενος ομολόγησε ότι τα νομίσματα του τα παρέδωσαν άγνωστοι στο σπίτι του στην Τουρκία για να τα μεταφέρει στη Γερμανία έναντι 1.400 ευρώ, και οτι θα τα παρέδιδε σε άγνωστο σε αυτόν άτομο.

Ο συλληφθείς παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων, ενώ τα αρχαία νομίσματα παραδόθηκαν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Αλεξανδρούπολης η οποία γνωμάτευσε ότι εμπίπτουν στον νόμο περί αρχαιοτήτων και θα τα αποστείλει στην κεντρική αρχαιολογική υπηρεσία για περαιτέρω εξέταση και ακριβή προσδιορισμό του κάθε ενός.