Σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, αναφέρει:

Τον τελευταίο καιρό είμαστε μάρτυρες ενός πογκρόμ ανακοινώσεων και δηλώσεων από εκπροσώπους του πολιτικού και ιατρικού αντιπολιτευτικού μπλοκ οι οποίοι βάλλουν κατά του Νοσοκομείου Ξάνθης. Είναι οι άνθρωποι που με κάθε ευκαιρία απαξιώνουν και δυσφημούν το δημόσιο σύστημα υγείας τρομοκρατώντας τον κόσμο. Είναι οι άνθρωποι που τα μαύρα χρόνια 2010-14 είχαν επιλέξει την αφωνία. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που δεν έλεγαν κουβέντα όταν οι ασφαλισμένοι πλήρωναν το 5ευρω, όταν μετέτρεπαν το ίδρυμα σε Κέντρο Υγείας, όταν αποψίλωναν τις κλινικές από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που δε λεν κουβέντα για την ανάνηψη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας από το γενικευμένο σοκ στο οποίο το είχαν υποβάλει οι από κοινού κάτοχοι της εξουσίας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης στα  χρόνια λειτουργίας του επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, έκανε σημαντικά βήματα προόδου προς όφελος των ασθενών, είτε με τη μορφή άμεσης εξυπηρέτησης (πρόσληψη προσωπικού, παροχή δωρεάν υπηρεσίες υγείας κ.ά), είτε με έμμεσες ενέργειες που προάγουν την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών (iso, βιοϊατρικά μηχανήματα κ.ά). Ας αναφέρουμε κάποια από τα σημαντικά που έγιναν τα τελευταία 4 χρόνια:

  1. Δωρεάν παροχή υπηρεσιών υγείας σε όλους τους ανασφάλιστους πολίτες
  2. Εφαρμογή λίστας χειρουργείου
  3. Ένταξη προγράμματος προμήθειας για 44 είδη βιοϊατρικών μηχανημάτων ΕΣΠΑ αξίας 2.181.000€
  4. Δωρεά 10 μηχανημάτων αιμοκάθαρσης ομίλου Λάτση
  5. Ένταξη Νοσοκομείου σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης3,4 εκατ. €
  6. Προμήθεια μαγνητικού τομογράφου αξίας 900.000€
  7. Μηχανήματα από Siemens
  8. Ληξιπρόθεσμες οφειλές. Τον Ιούλιο 2016 οι ληξιπρόθεσμες οφειλές (+90 ημερών) ήταν 4.290.839,22€ και στις αρχές του 2018 μηδενίστηκαν
  9. Εγκρίθηκε από το Δ.Σ. ο νέος οργανισμός Νοσοκομείου με αύξηση οργανικών κλινών στις 260, με νέες ιατρικές ειδικότητες και νέα τμήματα
  10. Ίδρυση γραφείου προστασίας δικαιωμάτων ληπτών υπηρεσιών υγείας
  11. Προσλήψεις ιατρικού προσωπικού (15 μόνιμοι, 15 επικουρικοί και 57 ειδικευόμενοι) και νοσηλευτικού προσωπικού (10 μόνιμοι και 12 ορισμένου χρόνου)
  12. Προκηρύξεις 14 μονίμων γιατρών σε εξέλιξη
  13. Διαμόρφωση χώρου των ΤΕΠ
  14. ΚΕΦΙΑΠ /ΚΨΥ/ΤΟΜΥ υποδομές με χρήματα του Νοσοκομείου
  15. Hasp μαγειρείων
  16. ISO Εργαστηρίων
  17. Μετακινήσεις γιατρών από άλλα νοσοκομεία
  18. Σίτιση – φύλαξη προσλήψεις με ατομικές συμβάσεις

Δυστυχώς όμως το αντιπολιτευτικό μένος ανεύθυνων  παραγόντων συνεχίζει τρομοκρατεί.

Η ΝΔ υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών όταν αυτοπαγιδεύεται  μες στις αντιφάσεις της. Από τη μια υποστηρίζει ότι θα αναβαθμίσει το ΕΣΥ και από την άλλη  αναρωτιέται για ποιο λόγο θα πρέπει να προμηθευτούν τα νοσοκομεία μαγνητικούς τομογράφους όταν μπορούν να αγοράσουν υπηρεσίες από τους ιδιώτες!

Γνωρίζουμε το σχέδιό τους. Στο βάθος  ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών και της ασφάλισης.

Θα ζήσει μόνο αυτός που  μπορεί να πληρώσει.

Στις 7 του Ιούλη ψηφίζουμε για τη ζωή μας.