Περιοδεία πραγματοποίησε ο Υποψήφιος Βουλευτής της ΝΔ Σπύρος Τσιλιγγίρης σε Άβατο, Διομήδεια το Σάββατο 22/6/2919 , ενώ την Κυριακή παραβρέθηκε στην υποδοχή της Τιμίας Ζώνης στον Μετόχι Αγίου Νικολάου στο Πόρτο Λάγος.

Την αναγκαιότητα διατήρησης και στήριξης των Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής, επισήμανε ο Υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σ. Τσιλλιγίρης κατά την περιοδεία του το Σάββατο στα χωριά Άβατο και Διομήδεια , όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους κατοίκους και να παρακολουθήσει τις Λαογραφικές Εκδηλώσεις που είχαν προγραμματισθεί από τους Τοπικούς Πολιτιστικούς Συλλόγους.

Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι συμβάλλουν στη διατήρηση της παράδοσης και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, στοιχεία τα οποία ενισχύουν την εθνική μας ταυτότητα και συνείδηση. Γι αυτό το έργο τους πρέπει να ενισχύεται, δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ παράλληλα ανέλαβε τη δέσμευση πως με τη δράση και τις ενέργειές του θα υποστηρίζει πάντα όλους τους πολιτιστικούς φορείς της περιοχής.

Καθ οδόν από το Άβατο προς Διομήδεια ο Σ. Τσιλιγγίρης πραγματοποίησε σύντομες στάσεις, εκτός προγράμματος, στο Εράσμιο και τα Μάγγανα, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους.