Στο επίκεντρο της κριτικής του πρώην Υπουργού Σωκράτη Ξυνιδη βρέθηκε η Φώφη Γεννηματά και το ΚΙΝΑΛ, όσον αφορά τη στελέχωση του ψηφοδελτίου του κόμματος στην Ξάνθη για τις Εθνικές Εκλογές, στο μειονοτικό του σκέλος.

Σε άρθρο του στο προσωπικό του blog αναφέρεται στη συμμετοχή του Μπαράν Μπουρχάν στην εκλογική περιφέρεια Ξάνθης και για το σκοπό αυτό εξιστορεί μια σειρά από συμμετοχές του ίδιου και άλλων υποψηφίων από τη μειονότητα στα ψηφοδέλτια διαφόρων κομμάτων τα τελευταία 15 χρόνια καθώς και το γεγονός ότι στα περελθόν είχε αρνηθεί να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, αξιώνοντας τη συμμετοχή ενός και όχι δύο μειονοτικών υποψηφίων.

Μεταξύ άλλων, επισημαίνει επίσης ότι εκτός από το ΚΙΝΑΛ κινήθηκε προς το Ποτάμι και προς το συντηρητικό περιφερειακό συνδυασμό το 2010, καθώς τις διαρκώς φθίνουσες εκλογικές του επιδόσεις, επικρίνοντας την ηγεσία για την επιλογή, που θεωρεί πολύ αδύναμη, σημειώνοντας ότι η Φώφη Γεννηματά “χαρίζει” την έδρα, απεμπολώντας τη μειονοτική ψήφο.

Πάντως στο άρθρο κάνει εκτενή περιγραφή για διάφορους υποψήφιους και τη διαδρομή τους που δεν χαρακτηρίζεται συχνά από πολιτική συνέπεια.

Αναλυτικά το άρθρο