Μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς τους από τη ΝΔ, ο Σπύρος Τσιλιγγίρης και ο Δημήτρης Σαλτούρος απεύθυναν το πρώτο τους μήνυμα στους ψηφοφόρους ενώ τη δραστηριότητά τους έχουν ήδη ξεκινήσει τις προηγούμενες μέρες οι Μαρίνα Παυλίδου και Τουρκές Χατζιμεμής, την οποία κοινοποιούν μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Αναλυτικά:

Δήλωση του Σπύρου Τσιλιγγίρη

  Τη μοναδική σχέση εμπιστοσύνης που οικοδομήσαμε πριν πέντε χρόνια, όπου έγινα αποδέκτης της αμέριστης συμπαράστασής σας όντας πρώτος σε ψήφους Περιφερειακός Σύμβουλος, ήρθε η στιγμή να την επικαιροποιήσουμε.

  Αποδεχόμενος την τιμητική πρόταση του Κ. Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, να είμαι υποψήφιος βουλευτής στις επερχόμενες Εθνικές εκλογές, σας ζητώ να συμπορευτούμε σε αυτόν τον εκλογικό αγώνα, θέτοντας γερά θεμέλια για το αύριο των παιδιών μας, αλλά και του τόπου μας.

  Ο Νομός Ξάνθης με τη στήριξή σας στο πρόσωπό μου, θα έχει μια ισχυρή εκπροσώπηση στα κέντρα των αποφάσεων της χώρας και με γνώμονα την ανάπτυξη θα παλέψουμε για να πετύχουμε τους στόχους μας, έτσι ώστε η Ξάνθη να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και να διεκδικήσει σθεναρά τα όσα εδώ και χρόνια της στέρησαν.

  Ως πατέρας τεσσάρων υπέροχων παιδιών, γνωρίζω πολύ καλά από πρώτο χέρι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γονείς για να ανταπεξέλθουν στη δύσβατη καθημερινότητα, όπως πολύ καλά γνωρίζω πως όλα αυτά τα μικρά ή και μεγαλύτερα βλαστάρια της Ξάνθης, πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες χωρίς εξαιρέσεις για να πετύχουν τους στόχους τους. Αποτελεί αδικία για εμάς και τα παιδιά μας, το να ξενιτεύονται για να σπουδάσουν και να αποκατασταθούν επαγγελματικά, τη στιγμή που είναι γνωστό σε ολόκληρη την υφήλιο, πως οι Έλληνες αποτελούν τα καλύτερα μυαλά, όμως στερούνται των υποδομών αξιοποίησης είτε σε ακαδημαϊκό επίπεδο είτε και σε επαγγελματικό.

  Σας καλώ να δώσουμε μαζί τον αγώνα για τη μεγάλη παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, δεσμευόμενος απέναντί σας, πως θα συνεχίσω να ισχυροποιώ τη σχέση εμπιστοσύνης που από κοινού κτίσαμε και διατηρούμε τόσα χρόνια. Δώστε μου τη δύναμη, να εργαστώ ακατάπαυστα για τον τόπο μας ώστε να μη στερηθεί κανένας το δικαίωμα για συμμετοχή σε ένα καλύτερο αύριο.

Ενωμένοι Μπορούμε…

Η δήλωση του Δημήτρη Σαλτούρου 

Φίλες και φίλοι, 
Μετά από μια περίοδο ζημιογόνων πειραματισμών, επικίνδυνου λαϊκισμού και τυχοδιωκτικής άσκησης της εξουσίας από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έβλαψε τη χώρα και τους πολίτες, καθυστέρησε την ανάπτυξη και κινδύνεψε να ακυρώσει τις θυσίες όλων μας, τις θυσίες ολόκληρου του Ελληνικού Λαού ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων του καθενός, έχουμε σήμερα την ευκαιρία να χαράξουμε μια νέα πορεία, να εφαρμόσουμε μία νέα πολιτική. Μια πολιτική ενωτική, σύγχρονη, πραγματικά δίκαιη, αναπτυξιακά αποτελεσματική.
Σε αυτήν τη νέα αρχή έχουμε την ελπίδα αλλά και την υποχρέωση να βγάλουμε μπροστά όλες εκείνες τις παραγωγικές αλλά και πολιτικές δυνάμεις που μαζί θα ωθήσουν τον τόπο μας μπροστά. Με γνώση, με επιμονή, με συνέπεια, με ήθος, ανυποχώρητα και αταλάντευτα θα συνταχθούν σε μια κοινή προσπάθεια για οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική ευημερία. Ο καθένας από το πόστο του και ανάλογα με τις δυνάμεις του.
Σε αυτήν την κοινή προσπάθεια, ευελπιστώ να διαδραματίσω και εγώ τον δικό μου ρόλο από τη θέση του δικού σας αντιπροσώπου στην Ελληνική Βουλή. Με γνωρίζετε και σας γνωρίζω. Ξέρετε ότι κορωνίδα της κοινοβουλευτικής μου διαδρομής ήταν η προστασία των ευάλωτων. Ξέρετε ότι οι θέσεις μου ήταν και παραμένουν σταθερές και αταλάντευτες. Τις υπερασπίζομαι με συνέπεια, χωρίς εκπτώσεις και πολιτικούς καιροσκοπισμούς. Κόντρα σε οποιαδήποτε εξουσία πλην αυτής που μου δίνετε εσείς οι ίδιοι. Γιατί πάντοτε ήμουν και θα είμαι ένας από εσάς. Γιατί η εμπιστοσύνη σας είναι το σπουδαιότερο πολιτικό κεφάλαιο.
Αυτήν την προσωπική και πολιτική συνέπεια αναγνώρισε και εκτίμησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Γι αυτό και μου έδωσε την ευκαιρία να διεκδικήσω την ψήφο του Ξανθιώτικου Λαού μέσα από το ψηφοδέλτιο της μεγάλης και ιστορικής Παράταξης της Νέας Δημοκρατίας. Γιατί το κάλεσμα αυτό, είναι το κάλεσμα των καιρών. Συνεπής συμπόρευση, με σχέδιο, στη βάση αρχών και των αξιών του Λαού μας.
Σε μια τέτοια συμπόρευση σας καλώ σήμερα. Την οφείλουμε στον εαυτό μας. Την οφείλουμε στον τόπο μας. Την οφείλουμε στους νέους μας. Την οφείλουμε στις επόμενες γενιές.
Μαζί, με εμπιστοσύνη.
Δημήτρης Σαλτούρος
Δικηγόρος
Υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον Νομό Ξάνθης.

Η Μαρίνα Παυλίδου

Η υποψήφια βουλευτής έχει ξεκινήσει ήδη την καμπάνια της με επισκέψεις και συναντήσεις ενώ έχει αναρτήσει ένα βίντεο για την υποψηφιότητά της στα κοινωνικά δικτυα. Την Τρίτη βρέθηκε στο Πόρτο Λάγος και αναφέρει σχετικά: Επισκέφτηκα τα χωριά Πόρτο Λάγος, Βαφέικα, Σέλινο, Συδινή, Κεσσάνη και μίλησα με αξιόλογους ανθρώπους, κατοίκους αυτών των περιοχών. Έχουμε δουλειά μπροστά μας! Ξεκινάμε μαζί να ενώσουμε τα χέρια σε μια κοινή πορεία Ανάπτυξης.

Νωρίτερα είχε επισκεφθεί χωριά του κάμπου ενώ το Σάββατο βρέθηκε στο Παζάρι της Ξάνθης.

Ο Τουρκές Χατζημεμίς

Ο υποψήφιος από τον Εχίνο έχει ξεκινήσει επίσης την εκστρατεία του από την περασμένη εβδομάδα. Καθημερινά αναρτά στον προσωπικό του λογαριασμό φωτογραφίες από θρησκευτικές τελετές, κοινωνικές συναντήσεις και επαφές με τοπικούς παράγοντες.

Με ανάρτησή του μετά την επίσημη ανακοίνωση των ψηφοδελτίων, επεσήμανε με ανάρτησή του το γεγονός ότι τα ψηφοδέλτια της ΝΔ είναι ανανεωμένα κατά 72%