Επίσκεψη στην Ξάνθη και ομιλία σε ανοιχτή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία πραγματοποίησε την Τρίτη ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

Στην ομιλία του στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθη ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης , παρουσίασε το κυβερνητικό έργο αλλά και το πρόγραμμα και τους στόχους του ΣΥΡΙΖΑ για την επομένη πενταετία .Μετά την ομιλία του κ. Σταθάκη ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση με τους παρευρισκόμενους πολίτες .

Νωρίτερα σε συνέντευξή του ο Υπουργός Ενέργειας έκανε λόγο για προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να επικεντρωθεί η συζήτηση για τις εθνικές εκλογές στις προγραμματικές διαφορές των δύο μεγάλων κομμάτων.  “Υπάρχουν δύο προγράμματα αυτή τη στιγμή σε αντιπαράθεση, τα οποία αφορούν τα κεντρικά θέματα της επόμενης μέρας. Η επόμενη μέρα έρχεται σε συνθήκες κατά τις οποίες η χώρα έχει βγει από το μνημόνιο, έχει επανέλθει στις αγορές, έχει ρυθμίσει το χρέος της. Υπάρχει ένας καθαρός δρόμος, όπου θα συγκρουστούν τα διαφορετικά προγράμματα του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ για την κυβέρνηση της επόμενης τετραετίας. Η δική μας οπτική λέει ότι αυτή τη συζήτηση πρέπει να κάνουμε, να είναι σαφής και καθαρή, και οι πολίτες να επιλέξουν”

Τόνισε ότι η προγραμματική διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ συνδυάζει το θέμα της ανάπτυξης με αυτό της κλιματικής αλλαγής και εξέθεσε την υγιή κατάσταση της οικονομίας και τις πολύ θετικές προοπτικές που δημιουργήθηκαν μετά από την τετραετία του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Παραδέχθηκε ότι η φορολογική μεταχείρηση των μεσαίων στρωμάτων επηρρέασε ιδιαίτερα το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών αλλά σημείωσε ότι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ και οι κοινωνικές ομάδες που τον στηρίζουν, με βάση τις αναλύσεις, δεν τον έχουν εγκαταλείψει αλλά κινήθηκαν σε μικρότερα κόμματα και αποχή. “Στις εθνικές εκλογές, το διακύβευμα είναι διαφορετικό, αφορά στην κυβέρνηση των επόμενων τεσσάρων χρόνων και προσδοκία μας είναι να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση στο συγκεκριμένο ποσοστό ψηφοφόρων» σημείωσε.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται:

Την Πέμπτη 13/6/2019, μετά από πρόσκληση του  ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία, πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη ανοιχτή γενική συνέλευση με στόχο τη σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων και τη συγκρότηση ενός μεγάλου κοινωνικού μετώπου που θα δώσει με καλύτερους όρους και θα κερδίσει τη μάχη των εθνικών εκλογών.
Η ανταπόκριση των συμπολιτών μας στο παραπάνω κάλεσμα ήταν συγκινητική και η συγκέντρωση πολυπληθής, με κεντρικό ομιλητή τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη.

Μετά το πέρας της διαδικασίας εκδόθηκε το ακόλουθο ψήφισμα:
«Εμείς τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, ενόψει της
κρίσιμης μάχης των εθνικών εκλογών, επιβεβαιώνουμε την ανάγκη για
ανασύνταξη των δημοκρατικών, προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων,
καλούμε σε εγερτήριο τον λαό της Ξάνθης και του ζητούμε να πλαισιώσει και να στηρίξει την προσπάθεια ώστε:
 να σταθούμε όλοι μαζί απέναντι στις δυνάμεις της συντήρησης, της
ξενοφοβίας, της πατριδοκαπηλίας,
 να μην επιστρέψει η δεξιά παλινόρθωση, που θεωρεί το κράτος λάφυρο
και τον δημόσιο πλούτο ιδιοκτησία της.

Έχουμε ξεκινήσει μια μεγάλη διαδρομή προς την ανάπτυξη την κοινωνική
δικαιοσύνη και την αποδέσμευση από την επιτροπεία των μνημονίων και δεν θα
επιτρέψουμε το συντηρητικό πισωγύρισμα.

Συσπειρωνόμαστε στις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για την
Ελλάδα της κοινωνικής δικαιοσύνης, της προόδου, της δίκαιης ανάπτυξης που
σέβεται το περιβάλλον, τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά και στηρίζεται στις
αρχές της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού.

Το οφείλουμε στη χώρα μας, στον λαό μας, στην ιστορία μας, στα παιδιά μας».