Στο ερώτημα “γιατί δεν πολιτεύτηκα”  απαντά με ανάρτησή του ο απερχόμενος Περιφερειάρχης ΑΜΘ Κώστας Ζαγναφέρης. Ανάμεσα στους λόγους που επικαλείται ο Κώστας Ζαγναφέρης είναι το γεγονός ότι το αξίωμα του Αντιπεριφερειάρχη, από “γλάστρα” που έμοιαζε μέχρι σήμερα, μετατρέπεται σε “κλωτσοσκούφι” μετά τον Κλεισθένη, κατά την άποψή του.

“ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΚΑ
Την σημερινή απάντηση την οφείλω σε μερικούς πραγματικούς φίλους που μου απευθύνουν το ανωτέρω ερώτημα.
Οι τελευταίες εκλογές έδειξαν το αυτονόητο.Αυτο που όλοι το έλεγαν το σιγοψιθύριζαν αλλά κανεις δεν το πίστευε πλην τού γράφοντος. Η απλή αναλογική οδηγεί στο χάος. Πολύ περισσότερο όταν συνδυάζεται με κακές επιλογές τόσο προσώπων όσο και προγραμμάτων.
Προσθέστε και τον ακραίο κομματισμό και φαντασθείτε τί θα προκύψει.Αυτός είναι κι ο απώτερος σκοπός τού ΣΥΡΙΖΑ .Να δηλητηριάσει την κοινωνία να την έχει συνεχώς στα κάγκελα και να παίρνει αποφάσεις μια παρέα που θα δημιουργηθεί σε κάθε όργανο με συμβιβασμούς και ανταλλάγματα πάνω από το τραπέζι και γιατί όχι και από κάτω.
Αυτή κατάσταση θέλει άλλη νοοτροπία άλλης ποιότητας συμετεχοντες άλλη κουλτούρα και προπαντός δεν μπορεί να προηγείται κανένα κομματικό συμφέρον του γενικού κοινωνικού καλού.
Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός και δεν θα μπορουσα να συμμετέχω σε ένα περιβάλλον συμβιβασμών εκβιασμών και ανταλλαγμάτων.Δεν το δέχθηκα ποτέ και από κανένα. Δεν θα το δεχόμουν ούτε τώρα.
Σε όλες τις δημοκρατίες ο θεσμός της αντιπολίτευσης είναι ιερός.Με τον σημερινό νόμο Σκουρλετη η κάθε αντιπολίτευση έχει την τιμή της.Δυστυχώς.
Δεν πρόδωσα ποτέ και κανένα σε θέματα αρχών.Και κυρίως τον εαυτό μου.Δε θα μπορούσα να το κάνω ούτε τώρα.

Υ.Γ. ΤΟ αξιωμα τού Αντιπεριφερειάρχη ουσιαστικά με τον προηγούμενο νόμο περισσότερο με αξιωμα γλάστρας έμοιαζε. Με τον Κλεισθένη έγινε και κλοτσοσκούφι στις ορέξεις τού κάθε επίδοξου ” μικρού πρωθυπουργού ” ΚΑΙ ΓΛΑΣΤΡΑ ΚΑΙ ΚΛΩΤΣΟΣΚΟΥΦΙ ΔΕΝ ΑΝΤΈΧΕΤΑΙ.(Για το παρόν θέμα θα επανέλθω με αλλο σημειωμα)”