Με επιστολή τους προς την εφημερίδα “Αγώνας” κάτοικοι του Κενταύρου εκφράζουν τη δική τους θέση για την υπόθεση της ασφαλτόστρωσης του δρόμου που διέρχεται από τη Θηλιά.

Με αφορμή τις κινητοποιήσεις συλλόγων της Ξάνθης, αναφέρουν στην επιστολή τους:

“Είμαστε μόνιμοι κάτοικοι της ορεινής περιοχής (Πανέρια – Αχλάδα – Κένταυρος) και δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να αποφασίζει για εμάς, χωρίς εμάς. Για το έργο αυτό εδώ και 10 χρόνια κάνουμε μεγάλο αγώνα, με εκατοντάδες υπογραφές των κατοίκων, καταθέσαμε το αίτημά μας στην περιφέρεια και περιμέναμε υπομονετικά τόσα χρόνια.
Με αυτά όμως που γίνονται εις βάρος των κατοίκων, η υπομονή μας βρίσκεται στα όρια. Τίποτα δεν έγινε αυθαίρετα. Εχουμε ακόμα και ομόφωνη απόφαση του Επιμελητηρίου Ξάνθης, κοινοποιημένη σε όλους τους φορείς (Περιφέρεια – Δήμος – Δασαρχείο), όλα έχουν γίνει με το γράμμα του νόμου και περιμέναμε την έγκρισή του. Η μελέτη που έχει εκπονηθεί από τη διευθυνση Δασών, αφορά πρώτα απ’ όλα την ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ της περιοχής μας για την εύκολη πρόσβαση των οχημάτων της πυροσβεστικής σε πρίπτωση πυρκαγιάς, τη διευκόλυσνη πρόσβασης των κατοίκων της περιοχής στα σπίτια τους και ακόμα για την τουριστική ανάπτυξη της περιοοχής. Υπάρχει στα Πανέρια μια μικρή τουριστική επένδυση, στην οποία επένδυσε συμπολίτης μας και δεν άνοιξε ποτέ λόγω δρόμου.

Ας σταματήσουν λοιπόν αυτοί οι λίγοι (μια χούφτα ανθρώπων) ν’ αποφασίζουν για εμάς. Εμείς πιστεύουμε ότι η ξαφνική έγκριση του έργου πέρσι το καλοκαίρι δεν ήταν τυχαία. Πιστεύουμε ότι έγινε λόγω του τραγικού συμβάντος της πυρκαγιάς στο Μάτι της Αττικής, όπου κάηκαν άδικα τόσοι άνθρωποι. Την ίδια χρονική στιγμή, εγκρίθηκαν πολλά άλλα έργα σε όλη την Ελλάδα, για τον ίδιο λόγο από το Υπουργείο Ανάπτυξης στις περιφέρειες.

Μην ξεχνάτε διάφοροι σύλλογοι και ΜΚΟ έχουν καταστρέψει όλες τις επενδύσεις της Ελλάδος, τη χρονική στιγμή που η Ελλάδα μας αιμοραγεί…
Ευχόμαστε σύντομα όλοι αυτοί να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους.”