Στην «ολική επαναφορά των Βατοπεδινών» αναφέρεται το γραφείο Τύπου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ) του Γιώργου Παπανδρέου, με αφορμή την εκλογική κάθοδο του Θοδωρή Ρουσόπουλου με τη ΝΔ. Μάλιστα, απευθύνει ερώτημα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη «τι μήνυμα θέλει να στείλει στους πολίτες με την επαναφορά των Βατοπεδινών»!

Αφορμή στάθηκε η πρόσφατη συνέντευξη του κ. Ρουσόπουλου, για την οποία το ΚΙΔΗΣΟ σημειώνει: «παρακολουθούμε με ενδιαφέρον την ανάνηψη των Βατοπεδινών στο δρόμο για τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, πρωτοστατούντος του προκλητικού κ. Θεόδωρου Ρουσόπουλου, που χθες βράδυ αποφάσισε να μας θυμίσει τις απόψεις του περί ισχύος στο πολιτικό σύστημα και πώς αποκτάται αυτή».

Το κόμμα του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, επισημαίνει πως στο ΚΙΔΗΣΟ έχουν ζωντανή τη μνήμη «του πώς νοείται η ισχύς και η άσκηση της εξουσίας από τον κύριο Ρουσόπουλο και την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή». Και προσθέτουν πως το θυμάται και μεγάλη μερίδα των πολιτών, «που δέκα χρόνια μετά πληρώνει ακόμα τα σπασμένα αυτής της διακυβέρνησης, τη χρεοκοπία της χώρας».

Ο κ. Ρουσόπουλος, στη συνέντευξη αυτή, αναφέρθηκε και στην αθώωσή του από τη δικαιοσύνη, γεγονός που οδήγησε το ΚΙΔΗΣΟ στο να απευθύνει με ανακοίνωσή του ορισμένα ερωτήματα: «Αν όλα ήταν νόμιμα και προς το δημόσιο συμφέρον με την πώληση της δημόσιας περιουσίας από τη Μονή Βατοπεδίου», επισημαίνεται, «γιατί δεν ολοκληρώθηκε; Αν όλα ήταν καλώς καμωμένα και προς το δημόσιο συμφέρον, γιατί σταμάτησε;»…

Επιπλέον, υπογραμμίζεται ότι ο κ. Ρουσόπουλος «δεν δικάστηκε ποτέ», απλά παραγράφηκαν τα αδικήματα: «Από ποιο δικαστήριο αθωώθηκε ο κ. Ρουσόπουλος; Αυτό της παραγραφής με το ΄΄άνοιξε-κλείσε΄΄ της Βουλής το 2009, για πέντε μήνες, για να παραγραφούν τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Καραμανλή; Γιατί από όσο ξέρουμε, δεν δικάστηκε ποτέ. Οι υπάλληλοι αθωώθηκαν γιατί ακολούθησαν εντολές και οι υπουργοί δεν κρίθηκαν ποτέ λόγω παραγραφής. Ας μας προσδιορίσει σε ποια δικαστική απόφαση αναφέρεται».

Η ανακοίνωση του ΚΙΔΗΣΟ καταλήγει με το «καυτό» ερώτημα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «το κυρίαρχο ερώτημα, όμως, απευθύνεται προς τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και επίδοξο ΄΄μεταρρυθμιστή΄΄ Πρωθυπουργό της χώρας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη: Με τη Μονή Βατοπεδίου να κατέχει ακόμα Ολυμπιακά Ακίνητα πληρωμένα από τον Ελληνικό λαό και την απόφαση να περιμένει στον Άρειο Πάγο για να κριθεί αμετάκλητα το ζήτημα της ιδιοκτησίας από το κράτος, τι μήνυμα θέλει να στείλει ο κ. Μητσοτάκης στους πολίτες με την επαναφορά των Βατοπεδινών;»!