Κινητοποίηση ετοιμάζουν τη Δευτέρα στην κεντρική πλατεία αθλητικοί και φυσιολατρικοί φορείς που αντιδρούν στο υπό δημοπράτηση έργο της Περιφέρειας για την ασφαλτόστρωση του πρώτου τμήματος του Δρόμου “Ι.Μ. Παναγίας Καλαμούς- Κένταυρος”, προϋπολογισμού 565.000 ευρώ. Πρόκειται για έργο της Διεύθυνσης Δασών που δημοπρατείται από το Δασαρχείο Ξάνθης.

Ο δρόμος, που στην τελική του μορφή θα φτάνει στον Κένταυρο, περιλαμβάνει την ασφαλτόστρωση ενός τμήματος 1,3 περίπου χιλιομέτρου, μέσα στη “θηλειά”, που χρησιμοποιούν αρκετοί αθλητές και φυσιολάτρες. Υπέρ της κατασκευής είναι οι κάτοικοι του Κενταύρου που επιδιώκουν να ασφαλτοστρωθεί η συντομότερη οδός σύνδεσης του οικισμού με την πόλη της Ξάνθης, επαγγελματίες της περιοχής και η αρμόδια Διεύθυνση Δασών καθώς θα διευκολύνει την περιπολία και την πρόσβαση για κατάσβεση πυρκαγιών.

Εναντίον της κατασκευής τάσσονται πολίτες, ο ΕΟΣ Ξάνθης, ο Ποδηλατικός Σύλλογος, οι Xanthi Runners και οικολογικές οργανώσεις που θεωρούν ότι πλήττεται ένα παρθένο σημείο φυσικής ομορφιάς που χρησιμοποιείται από τους πολίτες.

Η κινητοποίηση της Δευτέρας γίνεται τη Δευτέρα στις 7 μ.μ. στην Πλατεία.