Με τροπολογία που ψηφίστηκε την Παρασκευή από τη Βουλή, η ΣΕΚΑΠ απαλλάσσεται οριστικά από το πρόστιμο που είχε επιβληθεί στην εταιρία εξαιτίας του λαθρεμπορίου τσιγάρων που είχε εντοπιστεί το Μάιο του 2009,όταν η εταιρία τελούσε υπό κρατικό έλεγχο.

Η πολυσυζητημένη υπόθεση συγκεντρώνει την υποστήριξη της τοπικής ΝΔ, πλην όμως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τα ΜΜΕ που πρόσκεινται σε αυτή κατηγορούν την κυβέρνηση για “φωτογραφική τροπολογία”.

Το πρόστιμο αφορούσε παραβάσεις πριν η εταιρία πωληθεί από την κυβέρνηση Σαμαρά στον  Ιβάν Σαββίδη, ενώ επί των ημερών του ομογενής επιχειρηματία, η εταιρία είχε κερδίσει τις πρώτες δικαστικές μάχες και είχε παγώσει την καταβολή του προστίμου πριν τη μεταπωλήσει. Πλέον η εταιρία βρίσκεται υπό τον έλεγχο του καπνικού κολοσσού Japan Tobaco International και με την τροπολογία που πέρασε την Παρασκευή απαλάσσεται οριστικά καθώς δεν θεωρείται αστικά συνυπεύθυνη για τελωνειακές παραβάσεις αν τα πρόστιμα δεν είχαν κοινοποιηθεί ως τη μεταβίβαση των μετοχών.

Έτσι εξαλείφεται το πρόστιμο που είχε ξεπεράσει με τις προσαυξήσεις τα 40 εκατ. ευρώ γεγονός που στήριζαν  εργαζόμενοι και τοπική κοινωνία, όπως και οι τοπικοί πολιτικοί παράγοντες τα τελευταία χρόνια.

Πλην όμως στελέχη της ΝΔ, κεντρικά, βγήκαν ανοιχτά με δηλώσεις και κατηγόρησαν την κυβέρνηση για την τροπολογία που κατατέθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών και υπερψηφίστηκε, κάτι που αναμένεται ότι θα πυροδοτήσει την πολιτική ατζέντα τοπικά

11032074