“Σήμερα είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω την απόφαση της σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης για την υλοποίηση του έργου δημοτικής οδοποιίας του οικισμού του Κενταύρου.” αναφέρει ο Βουλευτής Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ σε ανάρτησή του.

“Πρόκειται για ένα έργο αναγκαίο για την βελτίωση του οδικού δικτύου του Κενταύρου, το οποίο αν και ώριμο είχε απενταχθεί από το ΕΣΠΑ το 2014. Τώρα επιτέλους γίνεται πραγματικότητα, μετά από μεγάλη προσπάθεια και έπειτα από δέσμευση του Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστου Σπίρτζη, και του Βουλευτή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, προς τους πολίτες του Κενταύρου. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από εθνικούς πόρους και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Ελπίζουμε πραγματικά αυτό το έργο να βελτιώσει τις ζωές των κατοίκων του Κενταύρου και να βοηθήσει συνολικά στην βελτίωση του οδικού δικτύου του ορεινού όγκου του Ν. Ξάνθης. ” αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο είχαν ζητήσει κάτοικοι και φορείς της περιοχής από το βουλευτή και τον Υπουργό Χ. Σπίρτζη κατά την επίσκεψή του στο Δήμο Μύκης και είχε απενταχθεί από το ΕΣΠΑ το 2014, με αποτέλεσμα να χρηματοδοτείται με πόρους από το εθνικός σκέλος του ΠΔΕ.