Ας αφήσουμε μια αχτίδα ονείρου να φωτίσει τις καρδιές μας…

Το καλύτερο βραβείο « συλλογικότητας και συνεργασίας στους 19ους Θεατρικούς Μαθητικούς Αγώνες, απέσπασαν οι μαθητές του Ε2 του 5ου Δημοτικού και του 1 ου Ειδικού Ξάνθης  με την θεατρική παράσταση «Ο μικρός πρίγκιπας», που διεξήχθησαν στην Θεσσαλονίκη, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων,  στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης και στο κινηματοθέατρο ΟΛΥΜΠΙΟΝ από τις 28 Μαΐου μέχρι τις 2 Ιουνίου 2019.

Σ’ αυτή τη γιορτή θεσμό, συμμετείχαν 630 μαθητές και 24 σχολεία από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο

Οι Θεατρικοί Μαθητικοί Αγώνες «ακτίς ονείρου» είναι πλέον ένας πανελλήνιος θεσμός, μια γιορτή για το Θέατρο, την ελπίδα, το όραμα, το όνειρο, τη χαρά, το παιδί που όλοι κρύβουμε μέσα μας.

Στόχοι των θεατρικών αγώνων είναι: Η παρουσίαση των διδακτικών προτάσεων, των διαφορετικών απόψεων και προσεγγίσεων, των πρωτοβουλιών αλλά και των προβλημάτων που αντιμετωπίστηκαν στο πλαίσιο της θεατρικής αγωγής.  Η ενθάρρυνση της ευγενούς άμιλλας και η ενίσχυση της ελεύθερης καλλιτεχνικής έκφρασης για μια νέα γενιά με οράματα και δυναμική εξέλιξης σ’ έναν κόσμο υψηλών απαιτήσεων, αφού ο ανταγωνισμός απαιτεί ανθρώπους με πολυδιάστατες γνώσεις και ικανότητες. Η επιβράβευση τέτοιων προσπαθειών που φέρνουν κοντά μαθητές από διάφορες περιοχές και βιώνουν τόσο τη χαρά της δημιουργίας, αλλά και την επικοινωνία με μορφή ανταλλαγής πολιτιστικών αξιών στο επίπεδο της φιλίας και της συνεργασίας.

.

Μπράβο στους εκπαιδευτικούς, μπράβο στους γονείς, μπράβο στα παιδιά! Συνεχίστε να βαδίζετε στα μαγικά μονοπάτια της ζωής και του θεάτρου που θα σας χαρίσουν  ακόμα καλύτερα «έργα» στο μέλλον.