Δευτέρα 3 έως και Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

[21.00] Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

Η κινηματογραφική Λέσχη της Φιλοπρόοδης Ένωσης Ξάνθης, σε συνεργασία με το Instituto Cervantes, το Ισπανικό Προξενείο και το φροντιστήριο «ΔΙΑΣ» παρουσιάζουν το 11ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου στην Ξάνθη.

Πληροφορίες αναλυτικό πρόγραμμα: Κινηματογραφική Λέσχη της ΦΕΞ  Ξάνθης  Τηλ.: 25410 25421

 

Αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ

 

Δευτέρα 3  Ιουνίου και ώρα 21.00

Προϋποθέσεις για να θεωρείται κανείς φυσιολογικός / Κωμωδία

Requisitos para ser una persona normal

Σκηνοθεσία – Σενάριο:  Λετίθια Ντολέρα

Παίζουν: Λετίθια Ντολέρα, Μανουέλ Μπούρκε, Ζόρντι Λιοντρά, Σίλβια Μουντ, Μίκι Εσπαρμπέ, Αλεχάντρα Χιμένεθ κ.α.

Παραγωγή: Ισπανία, 2015

Διάρκεια: 94

Σύνοψη :  Η Μαρία ντε λας Μοντάνιας είναι μια τριαντάρα, στην οποία η ζωή δεν χαμογελά. Είναι άνεργη και μόνη, της έκαναν έξωση και ζει μακριά απ’ την οικογένειά της. Σε μια συνέντευξη την ρωτούν τι είδους άνθρωπος είναι και τότε αντιλαμβάνεται ότι δεν πληροί καμμία από τις προϋποθέσεις για να θεωρηθεί φυσιολογικός άνθρωπος, οπότε πέφτει με τα μούτρα ώστε να γίνει ακριβώς αυτό: φυσιολογικός άνθρωπος.

Τετάρτη 5 Ιουνίου και ώρα 21.00

Μια μέρα είδα 10.000 ελέφαντες

Un día vi 10.000 elefantes

Σκηνοθεσία – Σενάριο:   Άλεξ Γκιμερά και Χουάν Παχάρες

Παίζουν:  Σέρτζι Ντέιβις, Μιρέια Πέρεθ, Μιρέια Εστέβα, Μαρκ Πέρεθ, Αντρέου Μεϊσίδε, Χαβιέρ Χαέν, Τόνι Γκαρρίδο, Γκορσιέντου, Πέδρο Εσόνο , Χενερόσα Εσάα Ντονγκ, Μαρθέλο Ασούμου (φωνή μικρού Φανγκ), Ιμπράν Τρασιέρα. Παραγωγή:  Ισπανία, 2014,

Διάρκεια: 76’

Σύνοψη :  Ο Ανγκόνο Μπα, ένας ογδοντάχρονος από τη Γουινέα, θυμάται από το σαλόνι του σπιτιού του την αποστολή στην οποία συμμετείχε για τον μαδριλένο κινηματογραφιστή Μανουέλ Ερνάντεθ Σανχουάν και την ομάδα του (Hermic Films) ως μεταφορέας: μεταξύ του 1944 και του 1946 τους βοήθησε να διατρέξουν την ισπανική Γουινέα καταγράφοντας τη ζωή στην αποικία και αναζητώντας μια μυστηριώδη λίμνη στην οποία μπορούσε κανείς, σύμφωνα με έναν αφρικανικό μύθο, να δει 10.000 ελέφαντες μαζί. Από την εμμονή του Ισπανού κινηματογραφιστή να βρει τη λίμνη, από τις περιπέτειες που χαρακτηρίζουν μια αποστολή σε μια άγνωστη χώρα και από τα αντικρουόμενα συναισθήματα και των δύο πρωταγωνιστών γεννιέται αυτή η ιστορία της σαγήνης της Αφρικής, του παρελθόντος και της μνήμης.  Ακατάλληλη για ανηλίκους κάτω των 7 ετών.

Πέμπτη 6 Ιουνίου και ώρα 21.00

Συζυγία / Sicixia /Ρομαντικό δράμα

Σκηνοθεσία – Σενάριο:    Ιγνάθιο Βιλάρ

Παίζουν:  Μόντι Καστινιέιρας, Μάρτα Λάδο, Αράντσα Βιγιάρ, Μελάνια Κρουθ, Αρτούτο Τρίγιο, Ντανιέλ Τρίγιο, Ταμάρα Κανόσα.

Παραγωγή:  Ισπανία, 2016

Διάρκεια:  98’

Σύνοψη :   Ο Σάο είναι ηχολήπτης και γυρίζει τα πιο απομακρυσμένα μέρη της Γαλικίας καταγράφοντας ήχους των ανθρώπων και της φύσης. Στη διάρκεια του ταξιδιού γνωρίζει την Ολάγια, η οποία μαζεύει φύκια και ξυπνάει μέσα του το πάθος για τη ζωή, τη γη και την άγρια φύση της Κόστα ντα Μόρτε.

Παρασκευή 7 Ιουνίου και ώρα 21.00

Η Μαρία (και οι άλλοι)  María y los demás  / δραματική κωμωδία

Σκηνοθεσία – Σενάριο: Νέλυ Ρεγκέρα

Παίζουν:  Μπάρμπαρα Λένι,  Χοσέ Άνχελ Εχίδο, Πάμπλο Ντέρκι, Βίτο Σάνθ, Χουλιάν Βιγιαγκράν, Μαρία Βάθκεθ, Ροθίο Λεόν, μαρίνα Σκέλ, Αλεξάντρα Πινιέιρο, Μιγκέλ ντε Λίρα, Άισα Βιγιαγκράν.

Μουσική: Νίκο Κασάλ

Παραγωγή:  Ισπανία, 2016.

Διάρκεια: 92’

Σύνοψη :  Από τότε που πέθανε η μάνα της, η Μαρία προσέχει τον πατέρα και τα αδέλφια της. Είναι υπεύθυνη και ελέγχει τα πάντα, υπήρξε πάντα ο πυλώνας της οικογένειας και νοιώθει περήφανη γι’ αυτό. Έτσι, όταν ο πατέρας της ανακοινώνει ότι παντρεύεται την συμπαθή νοσοκόμα του, Κατσίτα, η Μαρία βλέπει τον κόσμο της να διαλύεται. Είναι η ώρα να τολμήσει να ζήσει τη δική της ζωή.

Στα ισπανικά με υποτίτλους στα ελληνικά.

Ακατάλληλη για κάτω των 17 ετών.