Σε ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ, αναφέρεται στις θέσεις των οργανώσεων για το Β Γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στην περιοχή:

Στις Αυτοδιοικητικές εκλογές για τον α΄ και β΄ βαθμό της 26ης Μαΐου (α΄ γύρος) οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ ΑΜ_Θ έδωσαν τη μάχη σε όλη την Περιφέρεια υποστηρίζοντας Προοδευτικές, Δημοκρατικές και Ανεξάρτητες Παρατάξεις, οι οποίες προγραμματικά έδιναν αυτοδιοικητικό όραμα και πολιτικά ήταν αντίπαλες στο σχέδιο της ΝΔ (νεοφιλελεύθερη αποδιάρθρωση της Αυτοδιοίκησης, ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών της κλπ) και της ακροδεξιάς, δυνάμεις της οποίας συχνά ήταν ενταγμένες στα ψηφοδέλτια που στήριζε η ΝΔ.

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα εκφράζουμε το σεβασμό μας για όλα τα αυτοδιοικητικά μας στελέχη που είτε από θέση επικεφαλής είτε στελεχώνοντας τα ψηφοδέλτια που υποστηρίζαμε έδωσαν τη μάχη. Συγχαίρουμε όσες και όσους εξελέγησαν και είμαστε βέβαιοι πως θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για το καλό της Αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινωνιών της ΑΜΘ.

Ευχαριστούμε τους πολίτες που στήριξαν τις επιλογές μας, ενώ σεβόμαστε την ψήφο τους ακόμα κι αν έκαναν διαφορετικές επιλογές από τις δικές μας.

Στο β΄γύρο (Κυριακή 2 Ιουνίου) ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΜ_Θ θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις υποψήφιους που δεν έχουν το χρίσμα του κ. Μητσοτάκη και τοποθετούνται στον Προοδευτικό, Δημοκρατικό χώρο ή κατεβαίνουν ως Ανεξάρτητοι.

Καλούμε τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στις εκλογικές διαδικασίες κι εκτός από τα πολιτικά χαρακτηριστικά των υποψηφίων να συνυπολογίσουν και τις διαδρομές, τη φερεγγυότητα και την αποτελεσματικότητα των υποψηφίων, ειδικά όσων ήδη είχαν υπηρετήσει από θέσεις ευθύνης την Αυτοδιοίκηση, να κρίνουν εκτός από τα λόγια και το έργο που παρουσίασαν, όταν άσκησαν διοίκηση.

ΠΣΕ ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ

Παρασκευή 31/5/2019