Εξοργισμένοι εμφανίζονται οι εκατοντάδες υποψήφιοι αλλά και οι πολίτες στην περιοχή από το γεγονός ότι 4 μέρες μετά τις εκλογές δεν έχουν ανακοινωθεί οι σταυροί προτίμησης των Δημοτικών Εκλογών αλλά και τα αποτελέσματα των Συμβουλίων τοπικών και δημοτικών ενοτήτων από το Πρωτοδικείο της Ξάνθης.

Μάλιστα, με την πληροφόρηση που υπάρχει μέχρι στιγμής, οι σταυροί προτίμησης θα ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα. Αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες θα προσέλθουν τη Δεύτερη Κυριακή να ψηφίσουν για Δημάρχους χωρίς να γνωρίζουν ποιοι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν εκλεγεί με την κάθε παράταξη ώστε να διαμορφώσουν εικόνα πριν επιλέξουν. Το ζήτημα αυτό πλήττει ανεπανόρθωτα το κύρος των εκλογών και θίγει τους πολίτες.

Στους μικρότερους Δήμους, ενδεχομένως μέσω ανεπίσημης συλλογής αποτελεσμάτων, να υπάρχει μια εικόνα. Στο Δήμο Ξάνθης όμως, ιδιαίτερα, το πρόβλημα είναι τεράστιο για τους δημότες που ακούνε μόνο “φήμες” για τη σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου και τους ίδιους τους υποψήφιους.

Όπως είναι λογικό, έχουν προκληθεί πολύ σοβαρά προβλήματα και οι ψηφοφόροι θα προσέλθουν να εκλέξουν Δήμαρχο, χωρίς να γνωρίζουν τους συνεργάτες του, γεγονός αδιανόητο για σύγχρονη χώρα.