Σοβαρές καταγγελίες για μαζική απόπειρα “εισαγωγής” αστυνομικών ταυτοτήτων από το εξωτερικό προκειμένου να χρησιμοποιηθούν από πλαστούς εκλογείς στην Ξάνθη εξετάζουν επιτελείς των συνδυασμών των δημοτικών εκλογών και κομμάτων στο Δήμο Ξάνθης.

Σύμφωνα με την καταγγελία, αρκετές εκατοντάδες ταυτότητες από εγγεγραμμένους δημότες Ξάνθης, κατοίκους Δροσερού, που διαμένουν στο εξωτερικό, κυρίως στη Γερμανία, έχουν μεταφερθεί τις τελευταίες μέρες στην περιοχή από παράγοντες που πρωταγωνιστούν στην εκμετάλλευση της ευπαθούς κοινότητας για εκλογικούς σκοπούς.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, κάτοικοι του οικισμού που διαμένουν στην Ξάνθη θα χρησιμοποιήσουν τις ταυτότητες και, εκμεταλλευόμενοι τη δυσκολία να γίνει ακριβής ταυτοπροσωπία, θα προσπαθήσουν να ψηφίσουν χωρίς τη φυσική παρουσία των κατόχων. Σύμφωνα με την καταγγελία, το τέχνασμα αυτό έχει επιχειρηθεί και στο παρελθόν, ειδικά σε εκλογικά τμήματα όπου οι δικαστικοί αντιπρόσωποι δεν είναι Ξανθιώτες, από συγκεκριμένους μηχανισμούς των δημοτικών και των περιφερειακών εκλογών.

Ενημέρωσαν τις αρχές

Η βασιμότητα της καταγγελίας δεν έχει πιστοποιηθεί και για αυτό υπάρχει επιφυλακτικότητα. Παρόλα αυτά έχουν ενημερωθεί οι εκλογικοί αντιπρόσωποι συνδυασμών και κομμάτων αλλά και οι αρχές, προκειμένου να υπάρξει επιτήρηση και σχολαστικός έλεγχος της ταυτοπροσωπίας σε εκλογείς από τον πολύπαθο οικισμό του Δροσερού και ισχυρή επιτήρηση στα εκλογικά τμήματα.

Έτσι κι αλλιώς, οι συνοικισμός αυτές τις μέρες είναι στο επίκεντρο των “αγοραπωλησιών” από τους μηχανισμούς που εκμεταλλεύονται παραδοσιακά τους κατοίκους, στις τοπικές εκλογές.