Προερχόμενος από την Καβάλα και πριν φτάσει στην Αλεξανδρούπολη, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κόκκαλης, πραγματοποίησε σειρά επισκέψεων την Τετάρτη στην Ξάνθη.

Ο υπ. ευρωβουλευτής έφτασε το βράδυ της Τρίτης και είχε συνάντηση στον ΠΑΣ Αντίκα με τον Υφυπουργό Οικονομίας Στάθη Γιαννακίδη και την υπ. ευρωβουλευτή Μαρία Τζαμπάζη.

Την Τετάρτη επισκέφθηκε το ερευνητικό κέντρο ΑΘΗΝΑ και συνομίλησε με το Διευθυντή και τους ερευνητές ενώ συνάντησε επιχειρηματίες και συμβούλους της πόλης με τους οποίους συζήτησε θέματα οργάνωσης και αξιοποίησης καλών πρακτικών σε θέματα αστικής ανάπτυξης

Το μεσημέρι επισκέφθηκε το προεκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντρική Πλατεία και τη δημοτική παράταξη “Πολίτες για την Ξάνθη”. Αργότερα συνάντησε νέες και νέους της πόλης, φοιτητές και μαθητές,  με τους οποίους συζήτησε το θέμα της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης και είχε διάλογο για ζητήματα που τους απασχολούν προτάσεις και αναπτυξιακές διεξόδους της περιοχής.

Σε όλη τη διάρκεια της περιοδείας του συνοδευόταν από τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη και συνεργάτες του.