Καταγγελίες για υποσχέσεις προσλήψεων σε θέσεις 8μήνων έχουν γίνει σε τοπικούς παράγοντες και υποψήφιους δημοτικών εκλογών τις τελευταίες μέρες.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, σε Δήμο της περιοχής, κάποιοι υπόσχονται προσλήψεις με 8μηνες συμβάσεις σε δημότες ενώ, μάλιστα, τους καλούν να υποβάλλουν και σχετική αίτηση !

Όπως είναι λογικό, η φημολογία αυτή έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις για δύο σοβαρούς λόγους. Όπως αναφέρουν αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες δεν υπάρχει σε εξέλιξη καμία ανοιχτή προκήρυξη του ΟΑΕΔ στο πλαίσιο της Κοινωφελούς Εργασίας για κανένα Δήμο της χώρας, ενώ η επόμενη αναμένεται στα μέσα Ιουνίου και αφορά στο β’ κύκλο της δράσης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης, σε Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας» για περίπου 30.000 ανέργους που θα απασχοληθούν για 8 μήνες.

Ο δεύτερος σοβαρός λόγος, που δείχνει την εξαπάτηση που επιχειρείται για προεκλογικούς σκοπούς είναι ότι κανένας Δήμος δεν δέχεται αιτήσεις οι οποίες γίνονται ηλεκτρονικά, ούτε έχει δυνατότητα παρέμβασης στην πλήρωση των θέσεων και τη βαθμολογία αφού αυτή γίνεται κεντρικά από τον ΟΑΕΔ με διαδικασίες ΑΣΕΠ και είναι απολύτως αδιάβλητη.

Ετσι, με λίγα λόγια, ούτε προκήρυξη υπάρχει για 8μηνες συμβάσεις, ούτε κάποιος μπορεί να υποσχεθεί πρόσληψη καθώς γίνεται με αντικειμενική βαθμολόγηση των μορίων στον ΟΑΕΔ.

Aν κάποιος έχει γίνει αποδέκτης υποσχέσεων,  δεν πρόκειται για κάτι άλλο παρά για προεκλογικές απάτες επιτήδειων που εκμεταλλεύονται ανέργους και επιχειρούν να πουλήσουν εκδούλευση με δόλωμα μια 8μηνη σύμβαση.