Στην έκδοση ανακοίνωσης προχώρησε το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ της Τρίτης, μετά τις μικρές αντιδράσεις που προκλήθηκαν από υποψήφιους για τη στήριξη που παρέχει το κυβερνών κόμμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές, όπως συνέβη με την παράταξη Κηλικιώτη στο Δήμο Τοπείρου, διευκρινίζοντας ότι το κάλεσμα συνιστά εκτίμηση στα πρόσωπα και όχι κομματική εξάρτηση.

Στην ανακοίνωση αναφέρει:

Η χτεσινή κεντρική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές  καλεί τους πολίτες να υπερψηφίσουν συγκεκριμένους συνδυασμούς στη βάση των διεργασιών και των προγραμματικών συγκλίσεων που έχουν διαμορφωθεί στις τοπικές κοινωνίες. Το κάλεσμα αυτό δηλώνει την εκτίμηση στα πρόσωπα των υποψηφίων και των προγραμματικών τους θέσεων  και δεν δηλώνει σε καμία περίπτωση σχέση κομματικής εξάρτησης. Εξάλλου, στη δική μας αντίληψη για την αυτοδιοίκηση είναι εντελώς ξένες οι παλαιοκομματικές αντιλήψεις κομματικών χρισμάτων σε συνδυασμούς και η προσπάθεια καπελώματός τους.
 

Την ίδια στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μόνο το δικαίωμα, αλλά και την πολιτική υποχρέωση να τοποθετείται δημόσια απέναντι στους πολίτες, και να μην κρύβεται,  για τη στάση που κρατά σε μια κρίσιμη πολιτική διαδικασία όπως είναι οι αυτοδιοικητικές εκλογές