Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ν. Ξάνθης σας ενημερώνει ότι στις 9/5/19 ημέρα Πέμπτη και Ω/09.00,  πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο περιαστικό άλσος της Ξάνθης στη θέση ΜΙΚΡΗ ΘΗΛΙΑ  άσκηση αντιμετώπισης δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης σε πραγματικές συνθήκες, με την κωδική ονομασία “ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2019”.

Στην άσκηση έλαβαν μέρος εκτός από τις Πυροσβεστικές δυνάμεις του Νομού, Πυροσβεστικές δυνάμεις των όμορων Νομών Καβάλας και Ροδόπης (προσωπικό και οχήματα), ο Αν Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας Θράκης, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ξάνθης, καθώς και μέσα (υδροφόρες, μηχανήματα που διαθέτουν),εκπρόσωποι του Δασαρχείου και της Διεύθυνσης Δασών Ξάνθης, εκπρόσωποι του Στρατού με προωθητικό μηχάνημα, της ΕΛΑΣ και εθελοντικές ομάδες.

Παράλληλα θα πραγματοποιήθηκε  και εκκένωση χώρου με μεταφορικά μέσα του Δήμου Ξάνθης και του Στρατού προκειμένου να διαπιστωθεί ο βαθμός ετοιμότητας και συνεργασίας των φορέων της Π.Π. προς  την κατεύθυνση αυτή.