Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα γιορτάστηκε στην Ξάνθη την Κυριακή, η μνήμη της  104ης επετείου της Γενοκτονίας των Αρμενίων, στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Αρμενική Κοινότητα Ξάνθης.

Στην εκδήλωση που έγιναν παραβρέθηκαν και απεύθυναν χαιρετισμό ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης, εκπροσωπόντας την Κυβέρνηση, ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Ζαγναφέρης, ο Βουλευτής Γρηγόρης Στογιαννίδης, εκπροσωπόντας τη Βουλή, ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, ο Μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμων.

Η Πρόξενος της Αρμενίας Άννα Χατσαντριάν διάβασε μήνυμα του Πρέσβη της Αρμενίας ενώ την εκδήλωση παρουσίασε ο Βαρτάν Τσιτσεκιάν. Μήνυμα επίσης απεύθυνε η εκπρόσωπος της Αρμενικής Νεολαίας. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης μνήμης ήταν ο Καθηγητής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του ΕΚΠΑ, Καθηγητής Κωνσταντίνος Φίλης, τον οποίο τίμησε με πλακέτα ο Πρόεδρος της Αρμενικής Κοινότητας Ξάνθης Τακβόρ Καραογλανιάν, ο οποίος και ευχαρίστησε το κοινό και τους επίσημους που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.