Στην εκλογή της Ειρήνης Χαριτωνίδου ως επικεφαλής της παράταξης Κοινωνία Δημοτών, προχώρησαν τα μέλη της παράταξης που συνεχίζουν και ως υποψήφιοι της παράταξης Μελισσόπουλου, μετά την αποχώρηση του Μανώλη Φανουράκη. Πρόκειται για την πρώτη γυναίκα επικεφαλής παράταξης στα χρονικά του Δήμου Ξάνθης.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

Στις 9 Μαϊου 2019, σε έκτακτη συνεδρίαση, οι σύμβουλοι της δημοτικής παράταξης ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ προχωρήσαμε στην εκλογή της δημοτικής συμβούλου ΕΙΡΗΝΗΣ ΧΑΡΙΤΩΝΙΔΟΥ ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ξάνθης.

Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου Ξάνθης ηγείται δημοτικής παράταξης και μάλιστα της μείζονος αντιπολίτευσης γυναίκα συνδημότης μας.

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ, η παράταξη που δημιούργησε ο Χρίστος Πούλιος, συνέχεια των ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ και που δεν έτυχε της ευθύνης να διοικήσει το Δήμο Ξάνθης, για λόγους που μόνο εκλογικοί δεν ήταν, συνεχίζει την αταλάντευτη πορεία της απέναντι στην υποβάθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης μέχρι το τέλος της θητείας μας.

Οι επιλογές μας υπηρετούν με συνέπεια τις αρχές των χιλιάδων ψηφοφόρων, που μας τίμησαν με την ψήφο τους, στις εκλογές του 2014.

Την αντίθεσή μας στις πελατειακές σχέσεις και στη διαπλοκή ανθρώπων που βάζουν το προσωπικό τους συμφέρον πάνω από το κοινό συμφέρον.

Στην ανεπάρκεια και την μιζέρια, στην έλλειψη οράματος και στη καταστροφική διαχείριση των δημοτικών πραγμάτων.

Στην ερήμωση της περιφέρειας του δήμου, της Σταυρούπολης, του Ευμοίρου, των Κιμμερίων και την ντροπιαστική εικόνα της Ξάνθης.

Στην κακοδιαχείριση και στην ασύστολη δαπάνη των δημοτικών πόρων.

Στην επιβολή της ισοπολιτείας, της ισονομίας, της χρηστής διοίκησης, της προσφοράς χωρίς αντίτιμο, της στελεχιακής ανανέωσης  και της δημιουργικής αυτοδιοίκησης.