Την αποχώρησή τους από την Κοινωνία Δημοτών ανακοίνωσαν οι Μανώλης Φανουράκης και Γιώργος Μυλωνάς, μετά την ένταξή τους στο συνδυασμό Μανώλη Τσέπελη για τις δημοτικές εκλογές και όχι στο συνδυασμό του Σάββα Μελισσόπουλου, ο οποίος απορρόφησε την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης.

Σε ανακοίνωσή τους οι δύο σύμβουλοι επισημαίνουν ότι θεωρούν ηθική υποχρέωση να διαχωρίσουν τη θέση τους ενώ οι υπόλοιποι σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης, με δική τους ανακοίνωση, σε ήπιο τόνο, σημειώνουν ότι συνεχίζουν από διαφορετική θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο την προσπάθειά τους για την ανατροπή.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να συνέλθει η “Κοινωνία Δημοτών” για να αποφασίσει τον/την επικεφαλής για το υπόλοιπο της θητείας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η ανακοίνωση Φανουράκη/Μυλωνά:

Ως επικεφαλής του συνδυασμού ‘Κοινωνία Δημοτών’ στον Δήμο Ξάνθης σας ενημερώνω ότι η λήξη της αντιπολιτευτικής θητείας των μελών του είναι η 31η Αυγούστου 2019.

Ωστόσο όσον αφορά τις προσεχείς εκλογές, η δική μου επιλογή όσο και του Γεωργίου Μυλωνά είναι η συστράτευση με τον συνδυασμό ‘Δύναμη για το Αύριο’ με υποψήφιο Δήμαρχο Ξάνθης τον Μανώλη Τσέπελη, άνθρωπο αποτελεσματικό και έμπειρό στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Ηθική υποχρέωση εμού, ως επικεφαλής, αλλά και του Δημοτικού Συμβούλου Γεωργίου Μυλωνά είναι ο διαχωρισμός της θέσης μας από τη παράταξη και τους λοιπούς συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους και υποψηφίους που επέλεξαν απρόσκοπτα να ενταχθούν σε λοιπούς συνδυασμούς.

Πάντα θα μας ενώνουν οι κοινοί αγώνες που δώσαμε, η αγωνία για το μέλλον του Δήμου και ο κοινός τόπος ότι ο Δήμος πρέπει να απαλλαγεί από το σημερινό μοντέλο διοίκησης και την τωρινή Δημοτική Αρχή.

Καλή επιτυχία σε όλους/ Μ. Φανουράκης-Γ. Μυλωνάς

Η ανακοίνωση της Κοινωνίας Δημοτών

Σήμερα οι συνάδελφοί μας Μανώλης Φανουράκης και Γιώργος Μυλωνάς διαχώρισαν τη θέση τους από τη παράταξη ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ σεβόμενοι την επιλογή μας να ενταχθούμε στο ψηφοδέλτιο του υποψήφιου Δημάρχου Σάββα Μελισσόπουλου σε αντίθεση με τους ίδιους που εντάχθηκαν στο ψηφοδέλτιο του υποψηφίου Δημάρχου Μανώλη Τσέπελη.

Η συνέχιση της δράσης μας στο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης από διαφορετικά μετερίζια δεν ακυρώνει τη προσπάθεια που κάναμε όλα αυτά τα χρόνια για την επιβολή χρηστής διοίκησης στο Δήμο Ξάνθης ούτε αναιρεί τις κοινές μας ανησυχίες για την καταστροφική πορεία της σημερινής διοίκησης. Τους ευχαριστούμε για την κοινή πορεία και τους κοινούς αγώνες που ζήσαμε.

Αχμέτ Καρά-Μιχάλης Ρεκάρης-Τζενάν Τσαρεκτσή-Ειρήνη Χαριτωνίδου