Συνελήφθη την Κυριακή στη Γενισέα Ξάνθης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αβδήρων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, 16χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραχάραξη και κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων.

Ειδικότερα, την 4-5-2019 το μεσημέρι και το απόγευμα, ο δράστης μετέβη σε επιχείρηση στη Γενισέα Ξάνθης, όπου πραγματοποίησε συναλλαγές, χρησιμοποιώντας συνολικά τέσσερα (4) παραχαραγμένα χαρτονόμισμα των 20 ευρώ και στη συνέχεια αποχώρησε.

Μετά από σχετική καταγγελία, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες και αναζητήσεις, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν και να συλλάβουν το δράστη.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε επίσης ότι το πρωί της ίδιας ημέρας, ο 16χρονος μετέβη σε άλλη μία επιχείρηση στη Γενισέα, όπου επιχείρησε να πραγματοποιήσει συναλλαγή με  παραχαραγμένο χαρτονόμισμα των 20 ευρώ, χωρίς όμως να ολοκληρώσει την πράξη του καθόσον έγινε αντιληπτός και αποχώρησε.

Στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν ακόμη δύο (2) παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 20 ευρώ.

Συνολικά κατασχέθηκαν έξι (6) παραχαραγμένα χαρτονομίσματα. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αβδήρων Ξάνθης.