Σε επιστολή του διευθυντή Τάσου Ρούμογλου και της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας Ηρώς Παυλοπούλου, το Μουσικό Σχολείο ευχαριστεί για την επιτυχή διοργάνωση του φετινού φεστιβάλ:

Για έκτη συνεχή χρονιά το μουσικό σχολείο Ξάνθης σε άριστη συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού του Δ. Ξάνθης οργάνωσε το φεστιβάλ με τίτλο ”Ξάνθη πόλις ονείρων Μουσικών Σχολείων”. Ένας ιδιαίτερος εκπαιδευτικός, παιδαγωγικός και πολιτιστικός θεσμός που φέρνει κοντά τους μαθητές των Μουσικών Σχολείων της χώρας και του εξωτερικού. Κεντρικό θέμα των φετινών εκδηλώσεων ήταν «Μουσική και Κινηματογράφος».  Χίλιοι εκατό μαθητές συμμετείχαν στα βιωματικά εργαστήρια σεμινάρια με  τους Νίκο Κυπουργό,  Εριφύλη Δαμιανού,  Άσπα Φούτση, Τριανατάφυλλο Βαίτση  και  Μιχάλη Χουρδάκη.

Το κοινό της Ξάνθης χειροκρότησε τη συμμετοχή  των χορωδιών των Δημοτικών Σχολείων, συγκινήθηκε με το αφιέρωμα στον αείμνηστο  μουσικοσυνθέτη και παιδαγωγό Θεόδωρο Αντωνίου, απόλαυσε τη συναυλία των Μουσικών Σχολείων Δράμας, Καβάλας και Κομοτηνής με τραγούδια του Ελληνικού Κινηματογράφου και την κοινή εμφάνιση του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης  με τον Κώστα Μακεδόνα.  Η πόλη της Ξάνθης πλημμύρισε μουσικές απ’ άκρη σ’ άκρη, καθώς στήθηκαν παράλληλα έξι   σκηνές σε διαφορετικά σημεία της πόλης, με δύο μουσικοθεατρικές παραστάσεις και παρουσίαση συναυλιών  από δώδεκα Μουσικά Σχολεία, του Πειραιά, της Λάρισας, της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Πτολεμαΐδας, της Λευκάδας, του ”Campulung” της Ρουμανίας, των Χανίων, των Γιαννιτσών, του Αμυνταίου, της Σιάτιστας και της Άρτας..

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές των όλων των σχολείων αλλά και ιδιαίτερα του δικού μας, για την εξαιρετική παρουσία και τη συνεργασία για το μοναδικό, μεγαλειώδες, συγκινητικό ….μαγικό …αποτέλεσμα.

….. Μια πόλη μαγική …μια πόλη μουσική ….μια πόλη πλημμυρισμένη από μουσικές…. από μαθητές με όργανα στα χέρια …με μελωδίες στα χείλη… με αισιοδοξία στο βλέμμα… με πίστη στο μέλλον. Αυτή την εικόνα είχαμε την τύχη να απολαύσουμε, όσοι βρεθήκαμε στην Ξάνθη από την Πέμπτη στις 18 Απριλίου μέχρι την Κυριακή στις 21 Απριλίου….. (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μουσικού Σχολείου Άρτας 23-04-2019)

Ευχαριστούμε το Κέντρο Πολιτισμού του Δ. Ξάνθης,  τη Δνση Α/ΘΜΙΑΣ και Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν. Ξάνθης, το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου μας καθώς  και τους εθελοντές του φεστιβάλ για την ευγενική τους διάθεση, το φιλικό τους χαμόγελο και τη βοήθεια που προσέφεραν σε όλους τους συμμετέχοντες σε ό,τι χρειαστήκανε κατά την παραμονή τους στην πόλη μας. Ευχαριστούμε όλους τους υπευθύνους των βιωματικών εργαστηρίων και όλους τους συνοδούς εκπαιδευτικούς. Ευχαριστούμε όλους εσάς τους κατοίκους της πόλης που με  το ζεστό  σας χειροκρότημα στηρίξατε τις προσπάθειες των μαθητών μας και σας διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε με την ίδια θέληση και την επόμενη χρονιά.

Ξάνθη 04-05-2019

Δνση Μουσικού Σχολείου  Ξάνθης

Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ