Στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης ξεκίνησε την Παρασκευή η φετινή διοργάνωση City Lab  – Ρολόι των Νέων για 4η χρονιά με τη συμμετοχή μαθητών από τα 4 Γενικά Λύκεια της πόλης.

Θέμα της φετινής διοργάνωσης είναι η τοπική οικονομία και η Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη.  Στην πρωινή συνεδρία μαθητές και οι μαθήτριες παρουσίασαν τα projects σε μια συνεδρία που διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Europe Direct Ξάνθης.  Το απόγευμα έγιναν τα master class σε διάφορες θεματικές όπου συνομίλησαν με τους μαθητές η Αναστασία Μπερμπέρογλου, ο Αλέξανδρος Πανταζίδης και ο Δημήτρης Γιαννακούδης.

Στο master class για τη Βιώσιμη και Δίκαιη ανάπτυξη συνομίλησε με τους συμμετέχοντες ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης, που αναφέρθηκε στην Πολιτική Συνοχής της Ε.Ε., της οποίας αποτελεί στρατηγική,  και τη διαπραγμάτευση στην οποία συμμετέχει για την επόμενη προγραμματική περίοδο μεταξύ των αρμόδιων Υπουργών της Ε.Ε. Επίσης για την τοπική και Εθνική Αναπτυξιακή Στρατηγική, τη θέση της Ξάνθης μέσα σε αυτό και τους τομείς όπου πρέπει να δοθεί βάρος τα επόμενα χρόνια με έμφαση στην απασχόληση υψηλής κατάρτισης επιστημονικούς δυναμικού. \ Όπως σημείωσε, μεταξύ άλλων τις εθνικές πολιτικές και την αναπτυξιακή στρατηγική σχεδιάζουν και διαμορφώνουν, πια, άνθρωποι νέοι που βρίσκονται πολύ κοντά στη δική τους ηλικία.

Το φετινό City Lab διοργανώνεται σε συνεργασία με το Europe Direct Xanthi με τη συνεργασία του Xánthi TechLab.

Το επιτελείο:

Συντονίστρια City Lab: Παπαδοπούλου Αρτεμις
Υπ. Ακαδημαικών θεματων: Μούρκα Σταυρουλα, Σέβη Γούναρη
Υπ. social media: Χρηστακίδου Σοφία
Υπ. Logistics: Σπανός Γιώργος
Προεδρος επι της διαδικασίας: Γιοβαννοπούλου Φωτεινή
Μέντορες: Μπακόλα Ελενα, Μαρία Γεωργιάδου, Σέβη Γούναρη και Μούρκα Σταυρούλα