Μόνο μερικές δεκάδες κόσμου βρέθηκαν μετά βίας, στον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης.

Το Δ.Σ. του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, οι συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ Δ. Γαλανόπουλος και Χ. Ευστρατίου, των περιφερειακών υπαλλήλων Γ. Πετράκης, η περιφερειακή σύμβουλος και συνδικαλίστρια του “Βοήθεια στο Σπίτι” Κυριακή Αλατζά. και ελάχιστοι εκπρόσωποι σωματείων βρέθηκαν στον εορτασμό. Η σύντομη ομιλία έγινε στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου και δεν πραγματοποιήθηκε πορεία παρά μόνο κατάθεση λουλουδιών στο μνημείο των Καπνεργατών.  Στον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς βρέθηκε το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ με τον Βουλευτή Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και το μπλοκ του ΣΕΚ.

Στο κάτω μέρος της πλατείας Ελευθερίας ήταν ολιγομελής ομάδα από τη Λαϊκή Αντίσταση και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς Υπολογίζεται ότι ήταν η πλέον αποκαρδιωτική συμμετοχή σε εορτασμό Εργατικής Πρωτομαγιάς εδώ και δεκαετίες.

Δηλώσεις Χ. Ζεϊμπέκ

Ο Βουλευτής Χουσεΐν Ζεϊμπέκ στη δήλωσή του παρατήρησε τη μικρή συμμετοχή και επεσήμανε ότι ο ίδιος συνεχίζει την παράδοση και δεν εγκαταλείπει την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς. Όπως είπε υπήρξαν δύσκολα χρόνια για τον κόσμο της εργασίας στα χρόνια των μνημονίων αλλά ανέφερε ότι μετά την έξοδο, έρχεται η σταδιακή αποκατάσταση των απωλειών σε αποδοχές και εργασιακά δικαιώματα, όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού και η επαναφορά συλλογικών συμβάσεων.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης ανέφερε για την ημέρα: