Στις 10 στο Εργατικό Κέντρο γίνεται ο επίσημος εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς σύμφωνα με το κάλεσμα του ΕΚΞ.

Το ΠΑΜΕ, στην Πλατεία θα κάνει το δικό του αυτόνομο εορτασμό ενώ όπως συμβαίνει τον τελευταίο καιρό η απεργιακή συγκέντρωση οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς θα γίνει στην Πλατεία Ελευθερίας.

Αναλυτικά το κάλεσμα του εργατικού κέντρου:

Η εργατική πρωτομαγιά είναι ημέρα τιμής και μνήμης της εργατικής τάξης που προσπαθεί να σπάσει τα δεσμά της εκμετάλλευσης.

Οι αγώνες των εργατών του Σικάγου πέτυχαν με θυσίες τις Σ.Σ.Ε., τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, την υπεράσπιση της μητρότητας, την κανονική άδεια, την κοινωνική ασφάλιση και την καθιέρωση του 8ωρου.

Τα τελευταία χρόνια, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι και οι γυναίκες πληρώνουν τις μνημονιακές  πολιτικές της λιτότητας που έχουν οδηγήσει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού στον κοινωνικό αποκλεισμό και στην εξαθλίωση.

Η πρωτομαγιά πρέπει να αποτελεί μέρα ευθύνης για κάθε εργαζόμενο και επιβάλλεται να βάλει ο καθένας το δικό του λιθαράκι συμμετέχοντας ενεργά και συλλογικά στους αγώνες.

Η διοίκηση  του Εργατικού Κέντρου Ν. Ξάνθης, καλεί όλους τους εργαζόμενους και τους πολίτες του νομού να δώσουν το απεργιακό «παρών» στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1η Μάη 2019 και ώρα 10:00, στην αίθουσα συγκεντρώσεων του φορέα.

 Ο οργανωμένος αγώνας μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ζωή με δικαιώματα, για δουλειά με βάση την εποχή μας και τις ανάγκες μας.