Επιλεκτική φαίνεται ότι η είναι η ευαισθησία διαφόρων «πατριωτικών» κύκλων για τις επαφές υποψηφίων σε διάφορες εκλογικές αναμετρήσεις, με συγκεκριμένους παράγοντες της μειονότητας.

Κατά καιρούς η επαφή κάποιου με τον Τούρκο Πρόξενο στην Κομοτηνή ή με τον Αχμέτ Μετέ αποτελεί «έγκλημα», «προδοσία», «ξεπούλημα» κλπ, όροι που αποδίδονται ακόμη και σε μειονοτικούς πολιτικούς που αποτελεούν για χρόνια τον εύκολο στόχο των εθνικιστικών κύκλων.

Για το λόγο αυτό προξενεί εντύπωση η «αφωνία» και η απουσία από την ειδησεογραφία και το στόχαστρο όλων των «πατριωτικών» κύκλων, η παρουσία του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Χ. Τοψίδη σε θρησκευτική εκδήλωση στον Κένταυρο την Κυριακή 21/4 καθώς και οι φωτογραφίες μαζί με τον Τούρκο Πρόξενο Moυράτ Ομέρογλου και τον Αχμέτ Μετέ καθώς και η επαφή με την Πρόεδρο του μειονοτικού κόμματος KIEΦ (DEB που έχει ιδρύσει ο Α. Σαδίκ) Tζιντέμ Ασάφογλου, που επίσης παραβρέθηκε.

Σε κάθε άλλη περίπτωση που πλειονοτικοί πολιτικοί από τον αριστερό και προοδευτικό χώρο έχουν ανταλλάξει ακόμη και χειραψία με τον Πρόξενο ή τον Α. Μετέ, ακολουθεί η απόλυτη δαιμονοποίηση, ενώ κατά περίπτωση παρατηρείται επιλεκτική αφωνία. Έτσι και στις επικείμενες εκλογές, φαίνεται ότι θα υπάρξει «αναστολή» της πατριωτικής ευαισθησίας με την ελπίδα της εκλογικής στήριξης από το Τουρκικό Προξενείο και τους θρησκευτικούς παράγοντες, και μετά τις εκλογές θα επανέλθει ο «πατριωτικός οίστρος» συγκεκριμένων πολιτικών χώρων.

Όπως ακριβώς και το 2014…