Σε εξέλιξη είναι από την Τετάρτη το μεγάλο φεστιβάλ “Ξάνθη Πόλις Ονείρων” των Μουσικών Σχολείων.

Τα βιωματικά εργαστήρια έχουν ξεκινήσει και συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον όλων σε διάφορα σημεία της πόλης.

Ορχήστρα με διευθυντή τον Νίκο Κυπουργό. Διδασκαλία γνωστών συνθέσεων του ίδιου του δημιουργού, οι οποίες έχουν αποσπάσει βραβεία παγκοσμίου επιπέδου, καθώς και συνθέσεις άλλων αξιόλογων συνθετών σε μια ορχήστρα περίπου 250 μαθητών.


Χορωδία με την Εριφύλη Δαμιανού. Διδασκαλία χορωδιακού συνόλου, το οποίο απαρτίζεται από 350 μαθητές των μουσικών σχολείων και θα συμπράξει με τη μεγάλη μαθητική ορχήστρα.


«Χορ
ογραφώντας τη σκιά» με την Άσπα Φούτση. Μαθητές και μαθήτριες από όλα τα Μουσικά Σχολεία συμμετέχουν σε χορογραφίες με την μουσική υπόκρουση γνωστών μουσικών θεμάτων από την ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου. Οι μαθητές δημιουργούν σκηνές με μοναδικό τους εργαλείο το φως και τις σκιές που θα προκύπτουν από τα σώματα τους. Τον φωτισμό επιμελείται ο Τριαντάφυλλος Βαΐτσης. 



Σεμινάριο διδασκαλίας
«Μουσική Τεχνολογία-Ηχοληψία – Βιντεοληψία -Παραγωγή Εφέ» με τον Δρ. Μιχάλη Χουρδάκη. Οι μαθητές διδάσκονται τεχνικές ηχογράφησης, αναπαραγωγής, επεξεργασίας, παραγωγής ήχου καθώς και προχωρημένα θέματα που αφορούν στη μουσική ακουστική.

Τίμησαν τη μνήμη του Θ. Αντωνίου

Βραδιά αφιέρωμα στον ακαδημαϊκό, συνθέτη, μαέστρο και δάσκαλο Θεόδωρο Αντωνίου. Διάλεξη – παρουσίαση της ζωής και του έργου του Θεόδωρου Αντωνίου από τον Θωμά Ταμβάκο, μουσικογράφο, κριτικό, ερευνητή, συγγραφέα και επίτιμο μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών την Τετάρτη. Καθηγητές και μαθητές των μουσικών σχολείων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τίμησαν τον συνθέτη Θεόδωρο Αντωνίου.