Τη σημασία των προγραμμάτων Φιλόδημος για τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και το γεγονός ότι ο Δήμος Ξάνθης παραμένει τελευταίος στις απορροφήσεις, επισημαίνει με ανάρτησή του και γραφικη παράσταση, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Μελισσόπουλου, Πάνος Δαβιτίδης.

Αναλυτικά αναφέρει:

Το πρόγραμμα Φιλόδημος 1 και 2 είχε και έχει σαν στόχο να καλυφθούν οι πολύ μεγάλες ανάγκες της τοπικής κοινωνίας σε έργα υποδομής.

Στοχεύει σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής μέσω αναβάθμισης αποχετευτικών συστημάτων, έργα ύδρευσης, ψυχαγωγίας αλλά και αναβάθμισης των σχολικών κτιρίων.

Θέματα στα οποία η πόλη μας αντιμετωπίζει αρκετά ζητήματα.

-Ανέγερση και επανάχρηση δημοτικών κτιρίων

-Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων

-Προμήθεια-τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών

-Επισκευή, συντήρηση σχολικών κτιρίων & αύλειων χώρων και λοιπές δράσεις

-Προμήθεια εξοπλισμού, κατασκευή, μεταφορά και τοποθέτηση στεγάστρων, για την δημιουργία ή και αναβάθμιση των στάσεων, για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

-«Υποδομές ύδρευσης για την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας και ποιότητας ύδατος για ανθρώπινη κατανάλωση»

-«Ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών λυμάτων για την προστασία της δημόσιας υγείας και την βελτίωση της ποιότητας των υπόγειων, επιφανειακών υδάτων και των ακτών κολύμβησης»

Τα παραπάνω είναι προσκλήσεις προς τους Δήμους, οι οποίες άνοιξαν από το πρόγραμμα Φιλόδημος 1 και 2 και κάποιες από αυτές είναι ακόμα ανοιχτές.

Η τελευταία θέση μεταξύ των δήμων της περιφέρειας ΑΜΘ, με μεγάλες διάφορες σε ενταγμένα έργα από τις υπόλοιπες δε μας αξίζει , ούτε φυσικά μας αξίζει σαν κοινωνία της Ξάνθης, του μητροπολιτικου κέντρου του νομού, η τρίτη θέση μεταξύ των τεσσάρων Δήμων μας.

Ο υγιής ανταγωνισμός μεταξύ των πόλεων της περιφέρειας έχει σαν αποτέλεσμα την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των δήμων, η πόλη της Ξάνθης έχει μείνει αρκετά πίσω.

Σίγουρα μπορούμε να φέρουμε καλύτερα αποτελέσματα για τη πόλη μας, αυτό όμως θέλει δουλειά, θέλει βούληση, ανθρώπους καταρτισμένους με όρεξη και με σωστό ρόλο και φυσικά συνεργασία με το ανθρωπινό δυναμικό των υπηρεσιών.

Συνεργασία που πρέπει να σφυρηλατηθεί σε καινούργια βάση εμπιστοσύνης για το καλό της πόλης.

Για να γίνει η πόλη μας μια «Ξάνθη για όλους»