Σε ανακοίνωσή της η παράταξη Ξάνθη Νέα Εποχή στο δημοτικό συμβούλιο αναφέρεται στις χρηματοδοτήσεις που ανακοινώθηκαν στο πλαίσιο του Φιλόδημου:

Αναλυτικά

Πριν λίγες ημέρες δόθηκαν  στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Εσωτερικών τα τελικά στοιχεία που αφορούν τις χρηματοδοτήσεις έργων στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι και ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ  ΙΙ. Στις κατηγορίες αποχέτευσης – ύδρευσης  η ΔΕΥΑ Ξάνθης είναι παντελώς ΑΠΟΥΣΑ!

Κ. Σδρέβανε,  που με στόμφο διατυμπανίζετε το έργο σας, ιδού η πικρή εικόνα της δήθεν πετυχημένης διοίκησηςσας, όπως αυτή αποτυπώνεταιμε την αδυσώπητη αλήθεια των αριθμών.

Συνολική χρηματοδότηση από πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ: για έργα αποχέτευσης: 450.000.000,00 ευρώ και για έργα ύδρευσης:450.000.000,00 ευρώ.

Ας δούμε τον προϋπολογισμό των έργων που κατάφεραν να εντάξουν η ΔΕΥΑ Ξάνθης και οι άλλοι δήμοι του νομού.:

ΔΕΥΑ-ΔΗΜΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗ
ΔΕΥΑ      ΞΑΝΘΗΣ  

ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι

 

0,00

 

0,00

ΔΗΜΟΣ  ΑΒΔΗΡΩΝ

 

 

ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι

 

4.290.322,46

 

2.741.935,48

ΔΗΜΟΣ ΤΟΠΕΙΡΟΥ  

ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι

   

1.900.000,00

 

Φυσικά ούτε λόγος για ένταξη έργου στην κατηγορία«Εμβληματικά Έργα Ύδρευσης»  προϋπολογισμού 100 εκατ. Ευρώ ή στην κατηγορία: «σύνταξη/επικαιροποίηση γενικών σχεδίων ΄ύδρευσης και ασφάλειας νερού» προϋπολογισμού 15 εκατ. εύρω.

Να παραθέσουμε όμως και τα αντίστοιχα ποσά των ΔΕΥΑ των  μητροπολιτικών δήμων της Θράκης, όσον αφορά την ένταξη αντίστοιχων έργων.

 

ΔΕΥΑ 

 

ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι

 

ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ

 

 

ΥΔΡΕΥΣΗ

 

ΔΕΥΑ  ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ   

ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι

 

5.650.245,64

 

3.000.000,00

ΔΕΥΑ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ  

ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι

 

4.450.000,00

 

2.421.182,72

 

Κύριοι της ΔΕΥΑΞ λάμπετε  δια της απουσίας σας.

Οι Δήμοι Αβδήρων και Τοπείρου ανταποκρίθηκαν και κατάφεραν και ενέταξαν σημαντικάέργα ύδρευσης – αποχέτευσης παρόλο που δεν διαθέτουν ΔΕΥΑ , ενώ  αντίθετα η ΔΕΥΑ Ξάνθης (τρομάρα μας) δεν κατάφερε να εντάξει ούτε ένα. Τα νούμερα για  τις ΔΕΥΑ των γειτονικών νομώνθα συμφωνήσετε ότι είναι συντριπτικά εναντίον σας. Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε και άλλα στοιχεία,  αλλά και πάλι θα αναδεικνυόταν η ανυπαρξία της ΔΕΥΑ Ξάνθης.

Αλήθεια ετοιμάσατεκαμία μελέτη ή όχι; Καταθέσατε κάποια πρόταση ένταξης έργου ή όχι;

Αμφιβάλλουμε αν υπάρχει έστω και ΕΝΑΣΔήμος ή ΔΕΥΑ μεταξύ των 325 δικαιούχων στο σύνολο της χώρας που μπορεί να αμφισβητήσει την θέση σας στο υψηλότερο βάθρο  στην κλίμακα της απόλυτης αποτυχίας:. ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΗΔΕΝ.

Προφανώς όλοι αυτοί οργανισμοί έχουν  εντάξει έργα στο ΕΣΠΑ η σε άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα, επομένως μην προσπαθήσετε να παραπλανήσετε ξανά  τον Ξανθιώτικο λαό  με αυτήν την πρωτοφανή δικαιολογία σας.

Αναμένουμε με αγωνία την απάντηση σας.

 

ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ  ΚΑΜΑΡΙΔΗΣ

ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΔΗΜΟΥΔΗ