Μπορεί Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση να αντιπαρατίθενται για τη Συμφωνία των Πρεσπών, όμως η «παραφωνία» προέκυψε στο εσωτερικό της ΝΔ με τον Καβαλιώτη υποψήφιο ευρωβουλευτή του κόμματος, Δημήτρη Καιρίδη, να εκφράζει την προτίμηση του στο Μακεδονία σκέτο αμετάφραστο («Ρεπούμπλικα Μακεντόνια» κοινώς ) για ονομασία της γειτονικής χώρας.

Ειδικότερα,  μιλώντας στο κανάλι action24 o καθηγητής διεθνών σχέσεων και πρώην πρόεδρος του Ιδρύματος Κόκκαλη , είπε μεταξύ άλλων:
«Γιατί δεν κάνουμε αυτό που έκαναν οι Βούλγαροι…Δεν θα είχαμε πρόβλημα ενδεχομένως με το Ρεπούμπλικα Μακεντόνια αμετάφραστο…Θα ήταν καλύτερα να δώσουμε το όνομα του κράτους αμετάφραστο Ρεπούμπλικα Μακεντόνια…».

Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ:

Όπως ήταν λογικό, η άποψη προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Ο κ. Μητσοτάκης κοροϊδεύει όλη την Ελλάδα για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Από τη μια τη χαρακτηρίζει δήθεν εθνικά επιζήμια και την ίδια ώρα ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Καιρίδης, ζητά η Ελλάδα να αναγνωρίσει τη γειτονική χώρα ως Μακεδονία σκέτο.
Σε συνέντευξή του στο Action 24 λέει ο ίδιος χαρακτηριστικά «Γιατί δεν κάνουμε αυτό που έκαναν οι Βούλγαροι… Δεν θα είχαμε πρόβλημα ενδεχομένως με το Ρεπούμπλικα Μακεντόνια αμετάφραστο… Θα ήταν καλύτερα να δώσουμε το όνομα του κράτους αμετάφραστο Ρεπούμπλικα Μακεντόνια…».
Ποσά ψέματα, πόση υποκρισία και πόση πατριδοκαπηλία έχει πουλήσει ο κ. Μητσοτάκης για να ψαρέψει στα θολά νερά του εθνικισμού και της Ακροδεξιάς;
Ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει την πατριδοκαπηλία έναντι της εθνικής ευθύνης και βαδίζει στον ολισθηρό δρόμο του εθνολαϊκισμού. Η υποκρισία και το ψέμα όμως έχουν κοντά ποδάρια».