Σε μια πρωτόγνωρη απόφαση φαίνεται ότι θα προχωρήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το Δήμο της Ξάνθης, προκειμένου να διατηρηθεί η ενότητα της παράταξης και να παραμείνει ο Δήμος σε “δεξιά” χέρια.

Μετά την εμφάνιση τεσσάρων συνδυασμών που προέρχονται από τη ΝΔ για τις Δημοτικές εκλογές στο Δήμο Ξάνθης και το θόρυβο που έχει ξεσπάσει για το αν υπάρχει ή δεν υπάρχει χρίσμα στην παράταξη του Δημάρχου, το κόμμα προσανατολίζεται να παράσχει χρίσμα και στους 4 υποψήφιους της ΝΔ για το Δήμο !

Όπως ανέφερε έμπειρος αυτοδιοικητικός παράγοντας της ΝΔ, η απλή αναλογική έχει αλλάξει τους συσχετισμούς και παρά την ύπαρξη 4 συνδυασμών οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι θα καταλήξουν στην ίδια δεξαμενή, άρα δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει πόλωση ανάμεσά τους.

Άλλωστε, από τους συνολικά 350 περίπου υποψήφιους που θα βρίσκονται στις 4 παρατάξεις της ΝΔ θα εκλεγούν από 2 εώς 10 σύμβουλοι σε κάθε συνδυασμό, άρα με κάποιο τρόπο πρέπει να μετριαστεί η δυσαρέσκεια εκατοντάδων στελεχών που θα μείνουν απ’ έξω.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν λίγες εβδομάδες έφτασε στα γραφεία της ΝΟΔΕ έγγραφο του Γραμματέα Λευτέρη Αυγενάκη που ανέφερε ότι πρέπει να αποφεύγονται οι εντάσεις. Όμως νέες διαμάχες ξέσπασαν μετα την επιστολή στήριξης του Ν. Κακλαμάνη στον Χ. Δημαρχόπουλο, η οποία αναγνώστηκε στην παρουσίασή του και έτσι οι επιτελείς του κόμματος προσανατολίζονται σε μια κίνηση που θα αμβλύνει την ένταση.

Εδώ η επιστολή που είχε φτάσει στις ΝΟΔΕ της ΝΔ

Καλό μήνα !