Για τρίτη χρονιά, μετά τα εγκαίνια του Δικτύου Περιαστικών Μονοπατιών Ξάνθης,  ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ξάνθης διοργανώνει τη Γιορτή των Μονοπατιών για να γνωρίσουν πολίτες της πόλης μας το πλούσιο φυσικό περιβάλλον που υπάρχει γύρω από την πόλη μας και να έχουν τη δυνατότητα άσκησης σε συνδυασμό με την απόλαυση της φύσης.

Σας καλούμε λοιπόν την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 και ώρα 10.00 σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της πόλης μας, στη γέφυρα του Σαμακώβ,  να περπατήσετε  μαζί μας και να συμμετέχετε  σε μια γιορτή της άσκησης και της φύσης. Ελάτε να γνωρίσετε μαζί μας  ένα δίκτυο μονοπατιών, συνολικού μήκους 38 περίπου χιλιομέτρων, γύρω από την πόλη μας με καταπληκτικές διαδρομές, διαφόρων αποστάσεων και βαθμών δυσκολίας, οργανωμένο, με ενιαία σήμανση. Περιλαμβάνει μονοπάτια στην περιοχή των μοναστηριών, του Αυγού και του Μακαρίου και δημιουργήθηκε από τον ΕΟΣ τα προηγούμενα χρόνια με το συνδυασμό παλιών και ιστορικών μονοπατιών με διαδρομές που ανοίχτηκαν από φίλους της ορεινής ποδηλασίας,  αλλά και μερικών νέων πρόσφατα ανοιγμένων , ώστε να ενοποιηθεί το δίκτυο. Η σήμανση και η χαρτογράφησή τους έγιναν έτσι ώστε να χρησιμοποιούνται εύκολα από κάθε κάτοικο ή επισκέπτη της πόλης και να τους δίνει τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τις φυσικές ομορφιές της περιοχής συνδυάζοντας τη διάθεση για άσκηση με την αγάπη για το φυσικό περιβάλλον.

Φορέστε κατάλληλα παπούτσια, πάρτε το σακίδιό σας κι ελάτε μόνοι σας, με την οικογένεια ή με φίλους! Μπορείτε να επιλέξετε κάποια από τις διαφορετικές διαδρομές πεζοπορίας που θα πραγματοποιηθούν, ανάλογα με τις δυνατότητές σας. Υπεύθυνος για κάθε διαδρομή  θα είναι μέλος  του Ε.Ο.Σ. Ξάνθης.

Θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω διαδρομές πεζοπορίας:

 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ 1  

Γέφυρα Σαμακώβ – Ι.Μ. Καλαμούς – Επιστροφή
Μήκος διαδρομής: 4 χλμ.  Συνολική ανάβαση: 250μ. Εκτιμώμενος χρόνος:  1,5 ώρα

 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ 2

Γέφυρα Σαμακώβ – Κάστρο Ξανθίππης – Ξανθίππη – Παλιά Πόλη – Σαμακώβ. (κυκλική διαδρομή)

Μήκος διαδρομής: 5χλμ.  Συνολική ανάβαση: 260μ. Εκτιμώμενος χρόνος:  2 ώρες

ΔΙΑΔΡΟΜΗ 3

Γέφυρα Σαμακώβ – Ι.Μ. Αρχαγγελιώτισσας – Χωματόδρομος Σύρτη – Χωματόδρομος Κιμμερίων – Μονοπάτι Κρουνών – Σαμακώβ. (κυκλική διαδρομή)

Μήκος διαδρομής: 7 χλμ.  Συνολική ανάβαση: 420μ. Εκτιμώμενος χρόνος:  2,5 ώρες

 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ 4


Γέφυρα Σαμακώβ – Κορυφή Μοναστήρι – Δρόμος Θηλιάς- Ι.Μ. Καλαμούς – Σαμακώβ. (κυκλική διαδρομή)

Μήκος διαδρομής: 8 χλμ.  Συνολική ανάβαση: 600μ. Εκτιμώμενος χρόνος:  3 ώρες

 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ 5

Γέφυρα Σαμακώβ – Μονοπάτι Κρουνών – Κορυφή Μοναστήρι – Ποδηλατική Πίστα –Γέφυρα Κόσυνθου 4ου χλμ. – Ι.Μ. Καλαμούς – Σαμακώβ. (κυκλική διαδρομή)

Μήκος διαδρομής: 10χλμ.  Συνολική ανάβαση: 770μ. Εκτιμώμενος χρόνος:  4 ώρες

 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ 6

Γέφυρα Σαμακώβ – Κάστρο Ξανθίππης – Αυγό (Σ. Τσακίρης) – Μακάριο – Γέφυρα Κόσυνθου 4ου χλμ. – Ι.Μ. Καλαμούς – Σαμακώβ. (κυκλική διαδρομή)

Μήκος διαδρομής: 13χλμ.  Συνολική ανάβαση: 980μ. Εκτιμώμενος χρόνος:  5ώρες

 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ 7

Γέφυρα Σαμακώβ – Ι.Μ. Καλαμούς – Ποδηλατική Πίστα–916– Σύρτης – Μάνδρα – Σύρτης – Ι.Μ. Αρχαγγελιώτισσας – Σαμακώβ. (κυκλική διαδρομή)

Μήκος διαδρομής: 15 χλμ.  Συνολική ανάβαση: 970 μ. Εκτιμώμενος χρόνος:  6 ώρες

Μπορείτε βέβαια ,απλά, να πάρετε το χάρτη με τα μονοπάτια του δικτύου που θα μοιραστεί από τον ΕΟΣ και να περπατήσετε ή να τρέξετε μόνοι σας τις διαδρομές που σας ενδιαφέρουν.

Περισσότερα για τις πεζοπορικές διαδρομές που θα πραγματοποιηθούν στην ιστοσελίδα του ΕΟΣ Ξάνθης: http://www.eosx.gr/ και στο fb: https://www.facebook.com/groups/eosxanthis/

Για περισσότερες πληροφορίες: Παναγιώτης Ντούμας  6977199811 και Μαρία Καραογλάνη 6987216993

Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ξάνθης

Κ.A.K. Δήμου Ξάνθης “Φίλιππος Αμοιρίδης”
Είσοδος Θύρα 5 – Τ.Κ. 67131, Ξάνθη
Τηλ: 6977199811