Ανακοίνωση εξέδωση Ένωση Φοροτεχινκών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ξάνθης μετά την ανακοίνωση της έναρξης της εφαρμογής των φορολογικών δηλώσεων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που υπογράφει η Πρόεδρος Ρένα Μπατακίδου:

Την Πέμπτη το βράδυ 28/03/2019, ανακοινώθηκε από την ΑΑΔΕ η έναρξη της εφαρμογής των φορολογικών δηλώσεων στο TAXIS, για το φορολογικό έτος 2018.

Η Ένωσή μας, Ε.Φ.Ε.Ε.Ξ. (Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ξάνθης), θέλει να τονίσει για μια ακόμη φορά ότι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην αναζήτηση των νόμιμων φοροτεχνικών-Λογιστών.

Νόμιμοι Φοροτεχνικοί-Λογιστές είναι αυτοί που έχουν άδεια από το Οικονομικό Επιμελητήριο, είναι πιστοποιημένοι, έχουν έναρξη δραστηριότητας από την εφορία και διατηρούν νόμιμα γραφεία.

Έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να αυτοαποκαλούνται κάποιοι Φοροτεχνικοί-Λογιστές, χωρίς να πληρούν κανένα από τα παραπάνω κριτήρια και η συνεργασία με τέτοιους ανθρώπους μπορεί να αποβεί μοιραία και με υπέρογκα πρόστιμα εκ των υστέρων για τον φορολογούμενο.

Εφιστούμε την προσοχή και καλούμε τους πολίτες να εμπιστεύονται αποκλειστικά και μόνο Φοροτεχνικούς-Λογιστές που είναι πιστοποιημένοι, υπεύθυνοι επαγγελματίες και έχουν τις απαραίτητες γνώσεις για την υποβολή της δήλωσης.

Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων λήγει την 30-06-2019.