Οι 10 νέοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώθηκαν επίσημα από την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, μετά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα. Μεταξύ άλλων, υπάρχουν τα ονόματα του Πέτρου Κόκκαλη, του ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαϊδη, του καθηγητή Μιχάλη Σπουρδαλάκη και της καλλιτέχνιδας Ραλλίας Χρηστίδου.

Η γνωστή ερμηνευτής είναι η δεύτερη υποψηφιότητα του ΣΥΡΙΖΑ που σχετίζεται με τη Θράκη, καθώς κατάγεται από την Ξάνθη, μετά την Κομοτηναία Δικηγόρο Ουφούκ Μουσταφά.

Τα νέα ονόματα που προστίθενται στο ευρωψηφοδέλτιο είναι:

  • Αγγέλη Ελευθερία, Συντονίστρια του Δικτύου Νεολαιών του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς
  • Γραικός Νίκος, Ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου «Φωνή-Γραφή» για τη διάδοση των νέων ελληνικών στη Γαλλία
  • Θεοφιλάτος Μάριος, μουσικός, Γραμματεία Κ.Σ. Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ,
  • Κόκκαλης Πέτρος, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Πειραιά
  • Κονιόρδου Λυδία, ηθοποιός, πρώην Υπουργός Πολιτισμού
  • Λαζαροπούλου Γιώτα, πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Εθνικής Τράπεζας-πρώην Εθνοdata
  • Νικολαΐδης Αλέξανδρος, Ολυμπιονίκης TAE KWON DO
  • Ρέλλας Αντώνης, σκηνοθέτης, ακτιβιστής ΑΜΕΑ
  • Σπουρδαλάκης Μιχάλης, Κοσμήτορας Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών ΕΚΠΑ, Πρόεδρος της Επιτροπής Διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση
  • Χρηστίδου Ραλλία, τραγουδίστρια.

Το βιογραφικό της Ραλίας Χρηστίδου―

Γεννήθηκε στις 14 Νοεμβρίου του 1979 και μεγάλωσε στο Νέο Ηράκλειο Αττικής. Ο πατέρας της κατάγεται από την Ξάνθη και η μητέρα της από την Κοκκινιά του Πειραιά. Και οι δύο, μικρασιατικής καταγωγής.

Ξεκίνησε μαθήματα κλασικής κιθάρας σε ηλικία 6 ετών στο Εθνικό Ωδείο, από όπου αποφοίτησε στα 22 της χρόνια με βαθμό πτυχίου άριστα παμψηφεί, ενώ συνέχισε σπουδές στα ανώτερα θεωρητικά.

Έχει κάνει σπουδές φωνητικής, κινησιολογίας και υποκριτικής στο Vocal Studio με την Αρετή Τοπουζίδη καθώς και σπουδές μουσικής παραγωγής και ηχοληψίας. Έχει πτυχίο μετα-δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δημόσιου ΙΕΚ με ειδικότητα φοροτεχνικός και πιστοποίηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος. Εχει κάνει σπουδές Δημόσιας Διοίκησης στη σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Ε..Π.  Από 18 ετών έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα ως υπάλληλος γραφείου και αργότερα ως δασκάλα κλασικής κιθάρας σε ωδεία.

Το 2004 συμμετείχε στο μουσικό διαγωνισμό – μουσικό ριάλιτι Fame story και ξεχώρισε εξαιτίας του ταλέντου, της δυναμικής προσωπικότητας, του ήθους και της ακεραιότητας του χαρακτήρα της, με αποτέλεσμα να αγαπηθεί ιδιαίτερα από το ευρύ κοινό και να κατακτήσει τη δεύτερη θέση. Έκτοτε δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο της μουσικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό και διακρίνεται για την ευρύτητα του μουσικού ρεπερτορίου που υπηρετεί, την μουσικότητα και την έκταση έκταση των ικανοτήτων της φωνής της καθώς και για τον επαγγελματισμό της έχοντας στο ενεργητικό της πολλές συνεργασίες με σημαντικούς καλλιτέχνες, ιδιαίτερες live εμφανίσεις και ραδιοφωνικές επιτυχίες.

Μεγάλωσε στο Νέο Ηράκλειο Αττικής. Αποφόιτησε από το Αρσάκειο-Τοσίτσειο Λύκειο Εκάλης. Ξεκινά να εργάζεται απο την ηλικία των 18 ετών στον ιδιωτικό τομέα ως υπάλληλος γραφείου σε λογιστήριο ενώ ταυτόχρονα σπουδάζει μουσική στο Εθνικό ωδείο. Στα 21 θα πάρει το πτυχίο της στην κλασική κιθάρα (Ιστορία της Μουσικής, Μορφολογία της Μουσικής, Θεωρία, Αρμονία, Πιάνο) συνεχίζοντας τις σπουδές της στα ανώτερα θεωρητικά ενω ταυτόχρονα εργάζεται ως υπάλληλος στον ιδιωτικό τομέα και ξεκινάει σπουδες σε δημόσιο ΙΕΚ για να λάβει αργότερα πτυχίο φοροτεχνικού. Την ίδια περίοδο τραγουδάει ημι-επαγγελματικά με την μουσική ομάδα του πολιτισμού του δημου Ν.Ηρακλείου “Νάστρα” και ξεχωρίζει για τις μουσικές και φωνητικές της δυνατότητες.

Το καλοκαίρι του 2005 κυκλοφόρησε η πρώτη της δισκογραφική δουλειά από τη Heaven, με τον τίτλο “Με το βλέμμα της καρδιάς”,[1] και σημειώνει μεγάλη δισκογραφική επιτυχία. Το single “Εγώ για σένα¨[1] του δίσκου “Με το βλέμμα της καρδιάς” κατακτά τη Νο1 θέση στο ραδιοφωινό air play για 4 συνεχείς μήνες. Στον ίδιο δίσκο βρίσκονται επίσης τραγούδια που ξεχώρισαν ραδιοφωνικά όπως το ” Έισαι μακριά”[2] και το “Ισως”[3]

Η Ραλλία Χρηστίδου είναι φίλη του ΣΥΡΙΖΑ από το 2004 και μέλος της Οργάνωσης Μελών Σύριζα και μέλος του Δικτύου Πολιτών Ηρακλείου Αττικής απο το 2011. Επιθυμώντας να δηλώσει ανοιχτά την υποστήριξή της στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν υποψήφια στη λίστα της Β’ Αθηνών στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 σε μη εκλόγιμη θέση[7] , στη θέση 22 επί συνόλω 48 [8]Είναι μέλος του Ινστιτούτου Εναλλακτικών Πολιτικών Ε.Ν.Α [17]