Για «εγκλήματα» που δέσμευσαν τη χώρα έκανε λόγο στη Βουλή ο υπουργός Υποδομών, αποδίδοντας τις ευθύνες στις κυβερνήσεις Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ και στο ΤΑΙΠΕΔ.

Με αιχμές για τις ευθύνες των κυβερνήσεων Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ, αλλά και για τη σημερινή στάση του ΤΑΙΠΕΔ, ως μεγαλομετόχου, ο υπουργός Υποδομών απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης για καθυστερήσεις στην παραχώρηση της Εγνατίας και στην τοποθέτηση διοδίων. Μιλώντας στην επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, ο Χρήστος Σπίρτζης έκανε λόγο για «εγκλήματα» που έγιναν στην Εγνατία Οδό και για αδιέξοδη διαδικασία παραχώρησης, στην οποία δέσμευσαν τη χώρα οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

«Κατασκευάσαμε έναν υπέροχο δρόμο που ενώνει τη Δύση με την Ανατολή, που δεν ενώνει, όμως, κανένα λιμάνι της χώρας, εκτός από της Ηγουμενίτσας που είναι η αρχή του, δεν ενώνει καμία βιομηχανική περιοχή, καμία τουριστική περιοχή, κανένα αστικό κέντρο», εξήγησε ο υπουργός, υπενθυμίζοντας ότι το συνολικό κόστος έφτασε τα 6,5 – 7 δισ. ευρώ.

Αναφερόμενος στις διενέξεις του με το ΤΑΙΠΕΔ, ο κ. Σπίρτζης αναρωτήθηκε με νόημα αν τον διαγωνισμό τον κάνει η… Ν.Δ., λόγω των τεχνικών συμβούλων που επελέγησαν, ονοματίζοντας, κατόπιν έντονων αντιδράσεων, τον τεχνικό σύμβουλο επί Ν.Δ. σε δύο τουλάχιστον οργανισμούς, Γιώργο Νέλα, και αναφέροντας ότι ο νομικός σύμβουλος προέρχεται από το γραφείο του βουλευτή της Ν.Δ., Θ. Φορτσάκη, και οικονομικός σύμβουλος είναι η Alpha Bank.

Σε υψηλούς τόνους ο Κωστής Χατζηδάκης έκανε λόγο για πολιτικό σουρεαλισμό, επικρίνοντας τον υπουργό ότι «είστε τέσσερα χρόνια στην κυβέρνηση και τώρα θυμηθήκατε να πείτε όλα αυτά».

Τον κάλεσε να αποφασίσει «αν είναι υπουργός ή διακινητής πολιτικής σαπουνόφουσκας» και πρόσθεσε ότι ο κ. Νέλας είχε θέση επί Ν.Δ., αλλά «είχε θέση και επί ΠΑΣΟΚ στο Δ.Σ. της ΔΕΗ και στο ΠΑΣΟΚ ήσασταν και εσείς». Η επιτροπή ΔΕΚΟ τάχθηκε υπέρ του διορισμού του Αθανάσιου Σχίζα ως διευθύνοντος συμβούλου στην «Εγνατία Οδός Α.Ε.» με δέκα ψήφους υπέρ (ΣΥΡΙΖΑ), επτά κατά (Ν.Δ., ΔΗΣΥ) και δυο «παρών» (ΚΚΕ, Ε.Κ.).

Efsyn.gr