Το Λιμεναρχείο της Καβάλας ενημερώθηκε το πρωί του Σαββάτου ότι το φέρυ  ”ΝΙΚΗΤΗΣ”, που χρησιμοποιείται στη γραμμή Πρίνου-Καβάλας, το οποίο είχε αποπλεύσει από λιμένα Λαυρίου με προορισμό το λιμένα του Πρίνου Θάσου, κενό από επιβάτες, και ενώ βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της ν. Ψαθούρας, παρουσίασε υψηλή θερμοκρασία στην αριστερή κύρια μηχανή.

Το ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Πρίνου Θάσου με μειωμένη ταχύτητα, ενώ κατά τη διενέργεια ελέγχου διαπιστώθηκε ότι ο νόμιμος εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας δεν είχε εξασφαλίσει το πλοίο να διαθέτει όλα τα απαιτούμενα από τις ισχύουσες διατάξεις ναυτιλιακά έγγραφα προκειμένου εκτελέσει τα τακτικά του προγραμματισμένα δρομολόγια.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Θάσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο πλοίαρχος και απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”ΝΙΚΗΤΗΣ”  μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης – αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το συγκεκριμένο πλοίο υπήρξαν και στο παρελθόν καταγγελίες για τα πιστοποιητικά και έχει συζητηθεί αρκετά.