Για πρώτη φορά πολίτες από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους αναλαμβάνουν κοινή δράση με στόχο ένα καλύτερο μέλλον για τη Λήμνο. Η Χαριτίνη Φωτοπούλου εξελέγη υποψήφια δήμαρχος του νέου συνδυασμού στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μάϊου.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, «για πρώτη φορά στην ιστορία της Λήμνου, δημότες από κάθε κοινωνική ομάδα, προερχόμενοι από ολόκληρο το πολιτικού φάσμα του δημοκρατικού τόξου, ανέλαβαν κοινή δράση με στόχο την ανάπτυξη και την πρόοδο του νησιού τους. Εκατοντάδες άνθρωποι που αγαπούν τον τόπο τους και έχουν τη γνώση να στηρίξουν την επόμενή του μέρα ένωσαν τις δυνάμεις τους από τον προηγούμενο Νοέμβριο, με στόχο να συμφωνήσουν σε ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα για τη νέα δημοτική Αρχή. Έτσι  δημιουργήθηκε η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΑΛΛΗΜΝΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΣΥΜ.Π.ΑΝ.)».

Μετά από σειρά συζητήσεων και καταγραφών ανά θεματικές ενότητες, η πρώτη Γενική Συνέλευση πολιτών της Λήμνου, η οποία διεξήχθη στις 10 Φεβρουαρίου 2019, στο κεντρικό χωριό της Ατσικής, χωρίς -όπως ο συνδυασμός τονίζει- την παρουσία κανενός τοπικού κομματικού στελέχους ή εκπροσώπου κομματικού φορέα, εξέλεξε ομόφωνα τη Χαριτίνη Φωτοπούλου, γυμνασιάρχη – αρχαιολόγο του σχολείου Λιβαδοχωρίου, ως υποψήφια Δήμαρχο Λήμνου για τις εκλογές του ερχόμενου Μαϊου.

Η «ΣΥΜ.Π.ΑΝ» τονίζει παράλληλα ότι «η ιστορική πρωτοβουλία των ανθρώπων του νησιού να αφήσουν πίσω τους τις κομματικές νοοτροπίες του παρελθόντος και να κοιτάξουν μπροστά με μοναδικό κριτήριο την ανάπτυξη του νησιού θα συνεχιστεί με τον ίδιο γόνιμο τρόπο».

«Μέσα από αντίστοιχη συμμετοχική διαδικασία, η ΣΥΜ.Π.ΑΝ. θα εκλέξει την Κυριακή 17 Μαρτίου στις 19:30 στο κέντρο “ΛΟΦΟΣ” στην Ατσική επίσης ανοικτά, δημοκρατικά και με διαφάνεια την δεύτερη ομάδα των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού. Παράλληλα, στηριζόμενη στον ευρύ διάλογο με όλους τους ανθρώπους του νησιού, θα καταθέσει το πρόγραμμά της, μεγάλο μέρος του οποίου θα αφορά τομείς καθημερινότητας όπως η τοπική ανάπτυξη, το Περιβάλλον, η Παιδεία, ο Πολιτισμός, ο Αθλητισμός, ο Τουρισμός καθώς και το ζήτημα του Αγροκτήματος Μητρόπολης» επισημαίνει ο συνδυασμός στην ανακοίνωσή του.

«Η πορεία μας ξεκινά από τους ίδιους τους ανθρώπους του νησιού μας και καταλήγει σε αυτούς. Η ανάπτυξη του τόπου μας δημοκρατικά, με διαφάνεια και γνώση περνά μέσα από τις αξίες και τις δράσεις της Συμμαχίας Παλλημνιακής Ανάπτυξης. Είναι τιμή μου που οι δημότες με επέλεξαν να είμαι υποψήφια δήμαρχος. Με την ίδια διαφάνεια και την ίδια δημοκρατική προσήλωση στο νησί, θα διεκδικήσουμε μία πραγματικά καλύτερη μέρα για τη Λήμνο» δήλωσε η υποψήφια δήμαρχος Χαριτίνη Φωτοπούλου.

Και συμπλήρωσε: «Το επόμενο διάστημα, με τον ίδιο συμμετοχικό τρόπο, θα εκλέξουμε τους υποψήφιους δημοτικούς μας συμβούλους. Παράλληλα, όλοι οι θεματικοί φάκελοι που θα περιλαμβάνονται στο πρόγραμμά μας, θα συζητηθούν με τους ανθρώπους του νησιού μας, θα εμπλουτιστούν μέσα από τον εποικοδομητικό διάλογο και μακριά από κομματικές σκοπιμότητες, ώστε οι προτάσεις μας να ξεκινούν από τους ίδιους τους Λημναίους  και τελικά να επιλύουν τα κρίσιμα ζητήματα της Λήμνου. Ένας ωραίος και δημιουργικός αγώνας ξεκινά, μέσα από τη Συμμαχία Παλλημνιακής Ανάπτυξης»